”Tigrii” au câștigat restanța cu Timișoara Saracens, 21-16, și au revenit în fruntea clasamentului SuperLigii.
Rugbyștii echipei CSM București au făcut uitat rapid eșecul de la Baia Mare și au obținut o victorie importantă pe teren propriu, în fața celor de la Timișoara Saracens, formație pe care ”tigrii” au învins-o recent și în finala Cupei României.

”Tigrii” au câștigat restanța cu Timișoara Saracens, 21-16, și au revenit în fruntea clasamentului SuperLigii.

Partida de pe stadionul Olimpia a început bine pentru bucureșteni, Florin Vlaicu reușind să aducă primele trei puncte pe tabelă. Bănățenii au egalat, însă, la câteva minute distanță jucătorii Clubului Sportiv Municipal din București au reușit un eseu prin Tangimana Fonovai, transformat apoi de același Vlaicu. Până la pauză oaspeții au mai înscris trei puncte și s-a intrat la cabine cu scorul 10-6. 
La rândul lor, timișorenii au început mai bine partea a doua a jocului și au preluat conducerea, 13-10, printr-un eseu de penalizare. A fost momentul revenirii pentru rugbyștii echipei din capitală, care au punctat prin Vlaicu (de două ori) și Hinckley Vaovasa, un eseu. Oaspeții au mai reușit și ei trei puncte, la final tabela consemnând victoria noastră, 21-16.
În urma acestui succes, CSM București revine pe primul loc în clasament, 48 de puncte, detronându-i pe rivalii de la CSA Steaua, 46 de puncte, cei care aveau un meci mai mult disputat înaintea partidei noastre cu Timișoara Saracens. Bănățenii sunt pe locul trei, 45 de puncte, două mai multe decât CSM Baia Mare.
”Am învins cu emoții, dar sunt bucuros că am câștigat și am adus punctele de care aveam mare nevoie. Mai avem două meciuri, apoi intrăm în semifinale și fiecare punct contează. Dorim să jucăm semifinala acasă și știm că doar primele două clasate au acest drept. Sunt mulțumit de cum au jucat băieții, vom face analiza jocului zilele următoare”, a declarat încrezător Lasha Tavartkiladze, antrenor CSM București.
”Obiectivul este să terminăm pe primul loc, să jucăm semifinala acasă, eram datori cu o victorie după insuccesul de săptămâna trecută. Îi felicit pe băieți pentru că au luptat până la final. Toate meciurile cu echipele de top sunt grele, suntem conștienți de asta și jucăm fiecare partidă ca pe o finală. Trebuie să învingem și la Buzău, avem timp să pregătim ultimul meci din retur, cu Steaua, apoi ne facem calculele”, a precizat, la rândul său, Adrian Ion, căpitan CSM București.
PRECIZARE: Următorul meci al ”tigrilor” este cel din deplasare, de la Buzău, programat duminică, 5 mai, de la ora 11.00.

sursa foto: csmbucuresti.ro