Oare cum arăta fotograful care a pozat pe Calea Victoriei în iunie 1911?

Rudolf Zimmermann – cu lada cu echipamentul său fotografic (destul de mare, specific epocii) – fotografie făcută tot la București, dar mai la margine. Rudolf Zimmermann era pasionat de ornitologie, deci a fotografia foarte multe păsări în habitatul lor natural. Aici – pe baltă – la margine de București.

 Aflate de la dl Theodor Stănescu.

***Rudolf Zimmermann  era fiul administratorului Turnului Friedrich-August, construit în 1860 pe Rochlitzer Berg , pe care și împrejurimile sale imediate și-a petrecut o copilărie fără griji. De aici a trebuit să coboare prin pădure până la școala primară Rochlitz timp de aproximativ o oră, ceea ce i-a trezit într-un stadiu incipient interesul pentru natură și fauna acesteia.

După absolvirea școlii, a mers la avocatul Dr. Kirsten din Rochlitz și apoi a lucrat pentru o companie de asigurări din Leipzig. În 1902 a devenit scriitor independent, fotograf al naturii și istoric local, iar în anul următor și-a fondat propria editură, în care și-a publicat inițial lunar propriu pentru colecționari de minerale, roci și petrefacte. În munca sa ulterioară, s-a concentrat în primul rând pe fotografia animalelor. El a luat multe sugestii în acest sens din lucrarea standard Mit Blitzlicht und Büchse de Carl Georg Schillings , publicată în 1905 . Ca fotograf, a folosit un singur tip de aparat foto, SLR format Ica9 × 12 cm , realizat de International Camera Actiengesellschaft (ICA) din Dresda . Mai târziu și-a făcut propria evaluare: camera mea cea mai încercată și testată este și cea mai veche. [

În 1922 a fost co-fondator al Asociației Ornitologilor Sași , a cărei revistă a creat-o și a editat-o ​​în calitate de redactor.

sursa foto: Bucurestiul de Altadata/Facebook