N-ar fi exclus ca, în perioada următoare, condițiile de călătorie să se schimbe pentru românii care vor alege să călătorească în Grecia și Israel.

Cum e posibil? În cursul săptămânii, ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a avut o întâlnire cu ambasadorul Israelului, David Saranga, cu care a discutat despre posibilitatea încheierii unui protocol de călătorie. De asemnea, săptămâna viitoare, ministrul Năsui ar urma să se întâlnească și cu ambasadoarea Greciei, pentru a dezbate același subiect. Dacă acest protocol de călătorie va fi încheiat cu Grecia și Israel, românii vor putea călători în aceste două state doar pe baza adeverinței de vaccinare. Așadar, nu vor mai fi nevoiți să prezinte testul cu rezultat negativ și nici să rămână în carantină. 

„Ministrul nostru, Claudiu Năsui, deja a discutat cu ministrul grec, sper ca într-o săptămână-două, să avem și noi un protocol. Acesta va fi bilateral, asta înseamnă că românii care s-au vaccinat vor putea merge în Grecia și Israel fără test”, a precizat Alin Burcea, președinte ANAT, în cadrul unei intervenții televizate.

Sursa foto: TravelZoom