Irina Camelia Begu și Irina Bara sunt cele două jucătoare din România care s-au calificat în turul al doilea pe tabloul de simplu al „Țiriac Foundation Trophy presented by Kaufland”, cel mai important turneu de tenis organizat în București în ultimii ani, turneu din Circuitul WTA 125, programat în perioada 10-18 septembrie 2022, la Centrul Național de Tenis.

Irina Camelia Begu, favorita numărul 2 a turneului, a câștigat meciul cu brazilianca Laura Pigossi în două seturi, 6-3, 6-1, după o oră și 20 de minute de joc. Begu a revenit în primul set după ce a fost condusă cu 1-0, 2-1 și 3-2, și s-a impus cu 6-3 în 47 de minute de joc.

Irina Bara este cea de-a doua jucătoare din România care s-a calificat în turul secund, după victoria de azi, cu 6-3, 6-2, în fața lui Ipek Oz, din Turcia.

România va avea, astfel, o jucătoare în sferturile de finală, deoarece în turul secund cele două jucătoare din țara noastră care s-au calificat astăzi, Irina Camelia Begu și Irina Bara, vor juca între ele.

În schimb, Sorana Cîrstea, principala favorită a turneului, a fost eliminată, din păcate, încă din primul tur, de către Simona Waltert, din Elveția, în două seturi, 3-6, 3-6. Sorana a resimțit din plin lipsa meciurilor pe zgură din ultimul timp și a spus că regretă că nu poate juca mai multe partide în fața publicului din România.

Gabriela Lee Talabă a fost aproape de calificarea în turul secund al turneului, cedând în trei seturi, după două ore și trei minute de joc, în fața Rebekăi Masarova, din Spania. Lee a câștigat primul set la 3, dar le-a pierdut pe celelalte două, scor 6-2, 6-4.

Miriam Bulgaru a avut o evulție bună în primul meci al zilei de marți, 13 septembrie, dar a pierdut în două seturi, 4-6, 2-6, în fața favoritei numărul 5, Mayar Sherif (Egipt). Deși a condus cu 4-2 în primul set, Miriam a cedat în fața finalistei de anul trecut de la Winners Open de la Cluj Napoca.

Și Andreea Roșca a fost eliminată din competiție, după ce a cedat, scor 6-0, 6-3, în fața sportivei Julia Grabher (Austria).

În celelalte meciuri ale primei părți a zilei, Kateryna Baindl (Ucraina) a învins-o pe Danka Kovinic (Muntenegru) cu 6-4, 6-2, iar Aliona Bolsova (Spania) a eliminat-o pe M. L. Carle (Argentina), cu 6-1, 7-6 (8), după ce aceasta din urmă a avut 3 mingi de set care ar fi împins partida în decisiv.

Celelalte rezultate ale zilei de marți, 13 septembrie, sunt următoarele: Reka Luca Jani (Ungaria) – Nuria Brancaccio (Italia) 6-3, 6-3; Erika Andreeva – Elisabeta Cocciaretto (Italia) 6-4, 6-1.

La partidele de astăzi a asistat și căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, Horia Tecău, care a stat în tribună alături de Cosmin Hodor, directorul turneului de la București. 

Irina Camelia Begu„A fost un meci bun, după o lună de America, și pentru că acolo am jucat pe hard, care este o suprafață extrem de rapidă, în comparație cu terenul de aici, mi-a fost puțin greu să mă adaptez, dar eu zic că per total a fost un meci bun. E bine să joci acasă și mă bucur că, în sfârșit, avem un turneu la București. Sper să fie un turneu și mai mare la anul, dar e un început și sper să păstrăm această tradiție. Mi-aș dori o finală românească și noi facem tot ce ne stă în putință să ajungem în finală, însă, după cum am zis, este primul turneu după hard. Personal, nu am așteptări, dar încerc să mă concentrez pe fiecare meci în parte și dacă, ulterior, voi câștiga, mă voi bucura foarte tare.

Mi-aș dori să fie un turneu WTA 250, din ce am înțeles se fac eforturi și sper să ajungem acolo chiar la anul.
FedCup a însemnat și înseamnă foarte mult pentru mine, iar amintirile de acolo nu pot egala nimic, însă am să las următoarele fete să facă o treabă la fel bună precum noi”.

Irina Bara: „Mă bucur că am câștigat astăzi în fața spectatorilor din România și ne-am dori ca în viitor să avem cât mai multe turnee în România pentru că aceastea ne dau o energie pozitivă și ne motivează în plus. Îmi doresc să câștig cât mai multe meciuri la acest turneu, atât la simplu, cât și la dublu și, de ce nu, să mă bat pentru un trofeu”.

Sorina Cîrstea: „Mă bucur enorm să avem din nou turneu la București, pentru că înseamnă foarte mult pentru tenisul feminin și nu neapărat pentru noi, cât pentru generațiile viitoare. Îmi pare rău că astăzi nu am putut să joc mai bine și să pot să am mai multe meciuri aici, pentru că este mereu o bucurie să joc acasă. N-am mai jucat pe zgură de mult și astăzi s-a văzut puțin că încercam să joc ca pe suprafață rapidă. În tenis mai și pierzi, mai și câștigi. Ne dorim un turneu de 250 WTA, poate chiar 500 WTA și eu știu că domnul Țiriac încearcă. Problema principală este unde, pentru că un WTA 125 poate fi încropit, dar un WTA 250 sau 500 este exclus. Asta este singura problemă, altfel eu cred că ar fi posibil”.

PROGRAMUL ZILEI DE MARȚI, 14 SEPTEMBRIE, ÎL GĂSIȚI AICI.

Sursa: frt.ro