„Am discutat cu Greg Hands, secretar de stat în Ministerul Comerțului din Regatul Unit, despre oportunitățile de investiții în România pentru britanici, post-Brexit. Cu toate problemele pe care vi le imaginați că decurg din asta. Odată cu ieșirea Regatului Unit din UE, s-au reactivat bariere birocratice vechi (de dinainte de 2007) care nu se aplicau până acum în relația cu Regatul Unit. Veste bună este că suntem gata să îndepărtăm orice piedică birocratică din calea investitorilor. România trebuie să devină cea mai prietenoasă țară pentru investiții din Europa. Iar asta pentru toți investitorii, români sau din altă țară.

La discuție a participat și secretarul de stat, Valentina Saygo, care a subliniat importanța pe care o acordăm procesului de debirocratizare și simplificare. Trebuie să dăm la o parte obstacole din calea antreprenoriatului autentic, în special în rândul IMM-urilor.

După toate aceste discuții, Greg Hands ne-a povestit cum funcționează și în Regatul Unit netaxarea veniturilor sub o anumită sumă. În cazul Regatului Unit, acea sumă a fost crescută semnificativ în ultimii 10 ani, iar rezultatele s-au văzut în termeni de activare a forței de muncă și de creștere a nivelului de trai. Este o măsură identică cu cea care există și în programul de guvernare actual.

Prosperitatea vine ca urmare a investițiilor productive. Genul acela de investiții trebuie atrase în România. Iar pentru asta este important să debirocratizăm economia și să fim o țară cât mai predictibilă”, a transmis ministrul Economiei, Claudiu Năsui, referitor la acest eveniment.