Într-un context internațional marcat de schimbări și provocări, Partidul România în Acțiune susține aderarea țării noastre la Programul Visa Waiver, care va facilita călătoriile bilaterale ale cetățenilor din cele două țări.
Ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, a făcut un anunț important, subliniind că am putea adera la Programul Visa Waiver la începutul anului 2025, afirmația venind cu prilejul participării la expoziția „Noi, Poporul/We the People”, care celebrează 25 de ani de Parteneriat Strategic între Statele Unite ale Americii și România.
Înaltul oficial american a evidențiat că acest lucru nu poate avea loc mai devreme, deoarece procesul necesită o măsurare anuală a ratei de respingere și depinde de mai multe variabile. Cu toate acestea, este un obiectiv al ambasadoarei și al relațiilor bilaterale să se realizeze acest pas important, consolidând astfel legăturile strânse dintre cele două națiuni.
“Partidul România în Acțiune își propune să continue să consolideze aceste legături și să aducă România mai aproape de aderarea la Programul Visa Waiver. Este o inițiativă care va facilita călătoriile între cele două țări, stimulând astfel turismul, comerțul și schimburile culturale. Cu toate că acest proces nu este lipsit de provocări, cu sprijinul și angajamentul tuturor părților implicate, suntem pe drumul cel bun. Aderarea la Programul Visa Waiver este un obiectiv ambițios, dar, având în vedere progresul și angajamentul din trecut, suntem încrezători că acest lucru este posibil. Aderarea la acest program va reprezenta un pas important în dezvoltarea și consolidarea României într-o lume în schimbare, bazată pe relații strânse și valori comune”, afirmă președintele Partidului România în Acțiune, Mihai Cristian Apostolache (foto).
Expoziția „Noi, Poporul/We the People” aduce în prim-plan elementele esențiale care au stat la baza Parteneriatului Strategic dintre SUA și România. Acest parteneriat a evoluat în mod semnificativ în ultimii 25 de ani, evidențiind angajamentul ferm al României pentru valorile democratice, creșterea economică și securitatea regională. Acest progres a fost susținut de administrația americană încă din timpul Președintelui Clinton, care a recunoscut potențialul României și a încurajat-o să-și continue calea spre un viitor prosper.
Unul dintre principalele aspecte ale Parteneriatului Strategic este angajamentul României în cadrul NATO, unde a devenit un aliat exemplar, contribuind la operațiuni multinaționale și găzduind trupe ale NATO pe teritoriul său. De asemenea, România a sprijinit ferm partenerii și vecinii săi, în special Ucraina, în fața provocărilor provocate de agresiunea Rusiei.
Un alt element esențial al acestui parteneriat a fost consolidarea relațiilor culturale, care au contribuit la consolidarea legăturilor dintre popoare. Presa și fotografia au fost un canal important pentru transmiterea și perpetuarea acestor relații, iar expoziția „Noi, Poporul/We the People” demonstrează puterea imaginelor în păstrarea memoriei colective.