MAI VIN ȘI VEȘTI BUNE! România, uimește la nivelul Uniunii Europene, în plan economic. Ei bine, potrivit analiștilor, economia țării noastre a crescut cu 4,8% în trimestrul 4 al anului trecut, în comparație cu trimestrul 3.

Este, practic, cea mai mare creștere a PIB înregistrată de un stat membru al Uniunii Europene în trimestrul 4 față de cel precedent, conform datelor publicate de Eurostat, marți.

România, vedeta Uniunii Europene! Economia României performează și raportat la economia Zonei Euro.

Economia României performează și prin comparație cu economia Zonei Euro. Cea din urmă suferă o scădere de 0,7%.  Economia UE în ansamblu a marcat un declin de 0,5% în trimestrul 4 față de trimestrul 3.

Potrivit sursei citate, cele mai importante scăderi au fost înregistrate în Irlanda (minus 5,1%), Austria (minus 2,7%), Italia (minus 1,9%) şi Franţa (minus 1,4%). La polul opus, cele mai mari creşteri au fost înregistrate în România (4,8%), Malta (3,8%), Croaţia şi Grecia (ambele 2,7%).

Datele Eurostat relevă că, în pofida unor evoluții peste așteptări la finalul anului trecut, grație performanțelor industriei germane, performanțele Europei pe ansamblul lui 2020 sunt sub cele ale competitorilor. Anul trecut, Produsul intern brut al SUA a scăzut cu 3,5%, iar în Rusia a scăzut cu 3,1%. În schimb, economia chineză, care concurează pentru statutul de lider mondial, a înregistrat un avans de 2,3%.