Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a participat la evenimentul „Ambassador Insights”, organizat astăzi de către Agenția Națională pentru Populație și Planificare Familială a Indoneziei (BKKBN, agenție guvernamentală), cu scopul prezentării politicilor familale, de asistență socială și privind natalitatea ale României.

Evenimentul s-a desfășurat în format hibrid și s-a bucurat de o prezență de câteva zeci  de participanți fizic, inclusiv presă, și de peste 600 de participanți online.

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a fost reprezentat de către doamna Alexandra Dobre, director general al Direcției Generale de Familie și Politici Demografice pentru Familie, care a prezentat situația demografică a României,  politicile  pentru creșterea natalității, proiectele de hotărâre de guvern inițiate de către minister și a răspuns la întrebările celor prezenți.

În cadrul evenimentului s-a stabilit începerea demersurilor pentru relații bilaterale în vederea implementării de bune practici la nivelul celor două țări, dar și participarea României, la invitația Indoneziei, la ONU, în luna aprilie, la cea de-a 57-a ediție a Comisiei  pentru Populație și Dezvoltare.

În același cadru, au susținut prezentări Excelența Sa Dan Adrian Bălănescu, ambasadorul României în  Indonezia, Excelența Sa Meidyatama Suryodiningrat,  ambasadorul Indoneziei din România precum și conducerea și experții BKKBN.

”Salutăm organizarea unor astfel de evenimente care aduc la aceeași masă experți ale căror idei vor duce la îmbunătățirea politicilor publice din domeniul familiei”, au transmis repezentanții ministerului.

foto: Facebook