ROCKWOOL, lider mondial în soluții de izolare din vată minerală bazaltică, a lansat pe piața locală plăcile Hardrock 1000 cu încărcare punctuală 1000N, care au capacitatea de a rezista traficului pietonal de pe un acoperiș.

La montarea unui acoperiș, cele mai multe probleme apar când există un trafic intens, ceea ce poate duce la deteriorarea plăcilor de vată dacă acestea nu suportă o încărcare punctuală corespunzătoare. Noile plăci ROCKWOOL cu o încărcare punctuală de 1000N, adică aproximativ 100Kg forță per 50 cm2 (50 cm2 modelează tocul unui pantof bărbătesc), sunt recomandate pentru acoperișurile tip terasă circulabile sau semicirculabile unde sunt montate diferite echipamente care necesită o mentenanță periodică, precum și în cazurile în care se doresc performanțe mecanice foarte bune.

“Majoritatea produselor existente pe piaţă destinate acoperişurilor oferă o rezistenţă ridicată la compresiune, însă aceasta nu este relevantă pentru situaţiile în care va exista trafic pietonal; fie că vorbim de traficul pietonal din timpul montajului sau traficul pietonal ocazional pe perioada de mentenanță. Pentru acestea, în alegerea produsului adecvat, principala caracteristică ce trebuie avută în vedere este încărcarea punctuală. Iar, din acest punct de vedere, Hardrock 1000 este cea mai performantă soluție disponibilă pe piață în acest moment”, a declarat Florin Popescu, Business Unit Director, ROCKWOOL Balkans.

Plăcile Hardrock 1000 sunt realizate folosind tehnologia Dual Density care asigură, pe lângă încărcarea punctuală performantă, o instalare ușoară și economică datorită rezistenței sporite a stratului superior și flexibilităţii stratului inferior. Plăcile pot fi montate într-un singur strat, fără a compromite proprietățile mecanice sau termice ale soluției de izolare. Dincolo de performanțele mecanice, produsul beneficiazăși deun coeficient bun de conductivitate termică, de 0.039 W/mK.

ROCKWOOL Hardrock 1000se utilizează pentru izolarea termică,protecţia fonică şi protecţia la foc a acoperişurilor tip terasă din segmentul industrial și comercial, având ca suport atât placa de beton, cât și tabla cutată cu cutăînaltă.ROCKWOOL a livrat deja peste 40.000 m2 de plăci Hardrock 1000 unui lanț de magazine de bricolaj și unui retailer de electronice din Bulgaria.

Plăcile Hardrock 1000 sunt produse în prezent la fabrica ROCKWOOL din Croația, însă în viitor acestea vor fi disponibile și la fabrica din Româniape care compania o construiește lângă Ploiești printr-o investiție în valoare de 50 de milioane de euro. Producția de vată minerală din fabrica ROCKWOOL din România va începe în toamna acestui an.

Despre ROCKWOOL România

ROCKWOOL România SRL este parte a ROCKWOOL Group. „Reprezentăm Grupul la nivel local, oferind sisteme avansate de izolații pentru clădiri.

În ROCKWOOL Group, ne angajăm să îmbunătățim viețile tuturor celor care experimentează soluțiile noastre. Experiența noastră contribuie decisiv în abordarea celor mai mari provocări actuale ale dezvoltării sustenabile, de la consumul de energie și poluarea fonică, până la reziliența la foc, deficitul de apă și inundații. Gama noastră de produse reflectă diversitatea nevoilor lumii în care trăim, sprijinindu-i în același timp pe cei care le utilizează în reducerea propriilor emisii de carbon.

Vata bazaltică este un material versatil și reprezintă baza tuturor diviziilor noastre. Cu aproximativ 11,000 de colegi pasionați din 39 de țări, suntem liderul mondial în soluții bazate pe vată bazaltică, de la izolații generale de clădiri până la plafoane acustice, de la sisteme de placări exterioare până la soluții horticole, de la fibre create pentru utilizare industrială până la izolații pentru industria navală și platforme marine”, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.