O misiune i-a dus pe reprezentanții Poliției pentru Protecția Animalelor în S.U.A., la Washington și New York.

Invitația a venit din partea autorităților americane, care au văzut interesul Poliției Române de a ajuta pe unele dintre cele mai vulnerabile „victime”, animalele maltratate sau neglijate.

„Am primit aprecierea omologilor noștri din Departamentul de Poliție din New York, pentru efortul nostru de până acum. Dacă în urmă cu 3 luni am început să construim de la zero, astăzi avem deja rețineri, arestări, anchete în care lucrăm și apeluri la care răspundem prompt.

Schimbul de experiență cu autoritățile americane, în care am văzut proceduri și practici de lucru, metode de investigare specifice, mi-a dat convingerea că și Poliția pentru Protecția Animalelor din România este pe drumul cel bun.

Așa cum autoritățile din S.U.A. se bazează mult pe un parteneriat îndelungat cu societatea civilă, sperăm să dezvoltăm și noi colaborări puternice cu partenerii sociali și, astfel, modelul american, cu o tradiție de peste 100 de ani, să devină realitate și în țara noastră, cu impact în salvarea și îngrijirea animalelor”, a declarat comisar șef de poliție Daniel RADU, Directorul Direcției pentru Protecția Animalelor.

Fiecare suflet merită salvat. Fiecare animăluț are dreptul sfânt la viață și sănătate!

foto: Politia Romana, Facebook