Regele Charles al III-lea vine în România pe 2 iunie. Aceasta ar prima vizită oficială în țara noastră după încoronare.

Vizita ar fi fost stabilită chiar la ceremonia de încoronare, la care au participat președintele Klaus Iohannis împreună cu soția și Principesa Margareta împreună cu Principele Consort, au transmis surse oficiale.

Unul dintre strămoșii Regelui Charles al III-lea este, după propriile mărturisiri, din Transilvania. Contesa Claudine Susanna Rhédey von Kis-Rhede (1812-1841), născută la Sângeorgiu de Pădure din județul Mureș, a fost stră-stră-stră-bunica regelui pe linia lui Francis, Duce de Teck, care a fost tatăl lui Mary of Teck, regina-consoartă a regelui George al V-lea (1910-1936).

Majestatea Sa a menționat această legătură cu Transilvania în nenumărate ocazii și se poate spune că vorbește despre această afiliație chiar cu mândrie. Este de asemenea cunoscut faptul că Prințul Filip, născut in Grecia ca vlăstar al Caselor Regale Grecească și Daneză,văral Regelui Mihai, a venit de mai multe ori în România pe vremea copilăriei Regelui Mihai I, fiind cam de aceeași vârstă.

De asemenea, se știe că familia regală britanică se înrudește și cu familia regală a României, pe filiera Reginei Maria, foștii Regi Carol al II-lea, Mihai I și Prințesa Margareta, Custodele Coroanei Regale a României. Când Charles vizita România, în unele ocazii se întâlnea și cu Margareta și Prințul Radu de Hohenzollern (cunoscut în trecut sub numele de „Radu de România”, până la preluarea titlului actual).

Un prieten, un mare prieten al României, un susținător și un admirator- în cel mai profund sens al tradițiilor autohtone, al satelor tradișionale, al acelui ceva… cuprins în nemuritorul vers al lui Blaga: „veșnicia s-a născut la sat”.

Majestate, vă așteptăm cu drag!

foto: https://www.facebook.com/HisMajestyTheKing.CharlesIII