Muzeul Național Cotroceni a găzduit două recitaluri de muzică și poezie din cadrul Festivalului Internațional George Enescu, eveniment muzical de prestigiu, care se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

În prima seară, 5 septembrie, a avut loc recitalul Claude Debussy – O viață pasională. Celebrul actor englez Robert Powell (interpretul personajului principal din filmul „Iisus din Nazareth” – 1977, în regia lui Franco Zeffirelli) a adus la viață, prin cuvintele compozitorului, caracterul fascinant al unei personalități a muzicii clasice, Debussy. Rohan McCullough s-a alăturat lui Powell pentru a personifica femeile nefericite care au fost vrăjite de acest om bizar și complex. Cei doi artiști au fost acompaniați muzical de Clive Conway – flaut și Nathan Tinker – pian.

Spectacolul Pierrot Lunaire op. 21 de Arnold Schoenberg, în regia lui Dan Michael Schlanger, a captivat audienţa în seara de 6 septembrie, prin recitalul oferit de mezzosoprana Wioletta Hebrowska-Klein. Ansamblul Constantin Silvestri şi pianistul Cristian Niculescu, sub bagheta dirijorului Iosif Ion Prunner, au interpretat lucrări de Mozart, Saint-Saëns, Debussy, Erik Satie, George Enescu și Dan Dediu. Programul evenimentului a fost completat de expoziţia Este Arnold Schoenberg Doctor Faust?, care a cuprins imagini referitoare la viaţa şi activitatea componistică a lui Arnold Schoenberg.

Muzeul Național Cotroceni a continuat astfel parteneriatul dezvoltat la ultimele ediții ale Festivalului Internațional George Enescu, reușind și în acest an să aducă în atenția publicului lucrări deosebite, susținute de artiști cu renume mondial.