Majoritatea PNL-USR din Consiliul General al municipiului Bucuresti a aprobat, astazi, suspendarea cu 1 an a Planurilor Urbanistice Zonale pentru Sectoarele 2,3,4,5 și 6. Inițial, primarul general, Nicușor Dan, ceruse suspendarea cu 2 ani, pentru apoi, în urma negocierilor, sa vina în sedința de Consiliu General cu un amendament pentru suspendarea pe 1 an. 

„Cu toții am fost de acord că suspendarea este urgentă și necesară pentru a stopa abuzurile rechinilor imobiliari din București și pentru a asigura o dezvoltare modernă, europeană a Capitalei. PUZ-urile celor 5 sectoare, așa cum au fost făcute, creează spațiu pentru abuzuri în urbanism, deschid calea unui trafic mult mai aglomerat, haotic, fără reguli clare care să protejeze cetățenii și cresc riscul de poluare în oraș”, a spus primarul general, Nicusor Dan.

„Sunt convins că au existat presiuni destul de mari asupra tuturor, dar consider că CGMB și Primăria Capitalei au trecut primul mare examen de maturitate în direcția construcției Noului București. Sunt optimist asupra modului în care vom implementa măsurile acestor hotărâri votate azi”, a scris Nicusor Dan pe pagina sa de facebook.

Sursa foto: Facebook Nicusor Dan