Circa 100 de părinți și copii din Sectorul 5 al Capitalei vor protesta în fața primăriei locale „împotriva încercărilor repetate făcute de primarul Cristian Popescu Piedone în sensul închiderii programului ”Academia Copiilor”, derulat de Asociatia Coloram Zambete”, asa cum se arata intr-un comunicat al Asociatiei condusa de Alina Cimpoieru.

Proiectul, demarat încă din anul 2018, oferă servicii sociale, educaționale și culturale before și after school pentru un număr de 361 de copii, fiind un real ajutor pentru părinții din Sectorul 5. Practic, pentru o contribuție proprie de 250 de lei, copiii înscriși beneficiază de un program de before&after-school cu activități cultural-educative, mese asigurate (mic dejun, masă principală cu doua feluri de mâncare, gustare și fructe proaspete) și transport de la centre la școală și de la școală înapoi la centre.

“Mare parte din finanțare era asigurată de Primăria Sectorului 5, care acum invocă motive neîntemeiate legal atât pentru suprimarea proiectului, cât și pentru neplata contribuției proprii, restante de aproape patru luni”, se arata intr-un comunicat al Asociației Coloram Zambete.

Sursa foto: femeia.ro