Bucureștenii, locuitorii Sectorului 1 și iubitorii de plimbare sunt așteptați să se recreeze într-o nouă zonă cu aer curat, fără mașini și fără poluare. Primarul Clotilde Armand și membri ai Consiliului Local Sector 1 inaugurează astăzi, la ora 12.00, primul tronson din Promenada Verde, un spațiu de agrement care va traversa Sectorul 1 de la nord la sud.

Primul sector de promenadă are o lungime de aproximativ 1 kilometru și se află în dreptul străzilor Madrigalului și Gârlei. Administrația Domeniului Public Sector 1 a igienizat acest sector, a toaletat arborii, a montat bănci și coșuri de gunoi și a amenajat o alee din pietriș pe toată lungimea acestuia. Luna viitoare va fi deschis un nou tronson din Promenada Verde în dreptul Aleii Mateloților.

Până la sfârșitul acestui mandat, primarul Sectorului 1 și-a propus finalizarea tuturor celor 25 de kilometri, cât are în total proiectul, reprezentând întinderea malurilor a trei lacuri aflate pe teritoriul Sectorului 1. Proiectul prevede amenajarea de alei pentru plimbare și jogging, spații pentru sporturi de recreere, pontoane, iluminat nocturn, spațiu expozițional etc. Va fi un spațiu cultural, sportiv, de agrement și de recreere care va contribui la creșterea calității vieții locuitorilor Sectorului 1 și nu numai.

„Așa cum am promis, dăm startul amenajării Promenadei Verzi, proiectul meu de suflet pentru Sectorul 1. Promenada Verde va fi pentru bicicliști și pentru oameni care își doresc un spațiu de recreere și relaxare, fără mașini, fără poluare și departe de zgomotul orașului. Promenada Verde va fi un exemplu de integrare a unei resurse naturale în mediul urban și de folosire a ei pentru a crea obiceiuri de abordare ecologică în transport. Sau, altfel spus, revoluția transportului durabil în Sectorul 1”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Pană la începerea propriu-zisă a lucrărilor la primul tronson al Promenadei Verzi, estimată pentru începutul anului viitor, Primăria Sectorului 1 intenționează să redea locuitorilor Sectorului 1 toate zonele accesibile în acest moment, prin amenajarea și punerea în siguranță a acestora de către Administrația Domeniului Public Sector 1. Deocamdată nu se vor face însă investiții majore, care să fie anulate la începerea lucrărilor de amenajare propriu-zisă, pentru a nu risipi bani publici.

Achiziționăm trei terenuri pe malul Lacului Străulești ca parte a proiectului Promenada Verde

În cadrul proiectului „Promenada Verde”, Primăria Sectorului 1 și-a propus să achiziţioneze trei terenuri în suprafață de peste 17.000 mp pe malul Lacului Străuleşti pentru amenajarea unei baze de agrement şi a unor spaţii verzi. Este vorba de trei loturi de teren de 1.676 mp, 560 mp, respectiv 14.870 mp pe Bd. București Noi nr. 245, deținute în prezent de SC Biroul de Turism pentru Tineret SA care şi-a manifestat disponibilitatea de a le vinde administrației locale a Sectorului 1.

Pentru realizarea acestui proiect, Consiliul Local Sector 1 a aprobat, în ședința din 25 februarie 2021, o hotărâre prin care se solicită acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti în vederea împuternicirii Consiliului Local al Sectorului 1 ca, pentru şi în numele Municipiului Bucureşti, să achiziţioneze imobilele situate în Municipiul Bucureşti, Bd. Bucureştii Noi nr. 245.