Premierul Viorica Dăncilă, a prezidat astăzi, 7 noiembrie 2018, un forum economic organizat la Doha, cu prilejul vizitei sale oficiale în Statul Qatar. Evenimentul a reunit numeroși oameni de afaceri qatarezi, a căror delegație a fost condusă de prim vice-președintele Camerei de Comerț și Industrie din Qatar, Mohammed bin Ahmed Bin Towar Alkuwari.

Șeful Executivului a încurajat activ oamenii de afaceri qatarezi să investească în sectoarele de interes din țara noastră, precum infrastructura, agricultura, turismul și sănătatea, prezentând o serie de proiecte prioritare.

Prim vice-președintele Camerei de Comerț și Industrie din Qatar, Mohammed bin Ahmed Bin Towar Alkuwari, a prezentat modul în care autoritățile de la Doha au reușit să transforme blocada economică impusă Qatarului, în 2017, într-o modalitate de stimulare a creșterii economice. Astfel, prin extinderea rutelor maritime, prin interconectarea porturilor și prin impulsionarea oamenilor de afaceri spre realizarea de investiții în sectorul industrial, Qatarul a reușit să creeze noi unități de producție și să sporească oportunitățile de investiții pentru partenerii străini.

La acest eveniment, a rulat un film de prezentare a proiectelor pregătite de Guvernul României pentru a fi dezvoltate în parteneriat public-privat.

https://youtu.be/P04ZWAjsKaI