Primarul Sectorul 2, Toader Mugur Mihai și viceprimarul Dan Cristian Popescu, alături de membrii Consiliului Local Sector 2 au inaugurat joi, 21 noiembrie 2019, două creșe noi, dar și o extindere la o altă creșă. Astfel, în total au fost realizate încă 105 locuri pentru copiii locuitorilor Sectorului 2.

Prin lucrările realizate de administrația publică locală a Sectorului 2 s-au obținut, în total, 400 de locuri în cele cinci creșe.

Toate creșele din Sectorul 2 au programul de funcționare cuprins între orele 06.00 – 18.00, iar contribuția părinților pentru un copil este de 137 lei/lună, iar pentru doi copii de 68 de lei/lună.
Prima unitate deschisă a fost Creșa “Bambi” din cartierul Pantelimon, aflată în cadrul Grădiniței nr. 23, de pe strada Soldat Gheorghe Răduță nr. 1, care are o capacitate de 30 de locuri.
Următoarea instituție inaugurată a fost Creșa „Tom Degețel”, situată în cartierul Colentina, pe strada Plumbuita nr. 5 (în incinta Grădiniței nr. 137), care are, la rândul său, tot 30 de locuri.
La Creșa „Teiul Doamnei” din cartierul Tei, situată pe str. Teiul Doamnei nr. 99, s-au realizat încă 45 de locuri prin lucrări de extindere, astfel încât s-a ajuns în prezent la o capacitate totală de 85 de locuri.
Cu această ocazie, primarul Toader Mugur Mihai a declarat: “Acest proiect este unul de suflet și țin foarte mult ca el să aibă o finalitate clară. Mă refer la cel puțin dublarea numărului de locuri în creșele din Sectorul 2. Investim în infrastructura necesară și vreau ca părinții să știe că au în Sectorul 2 o administrație care ține cont de nevoile familiilor, copiilor, vârstnicilor și persoanelor defavorizate. Toate creșele din sectorul nostru au ca sistem de predare modelul danez, care s-a dovedit unul de succes și care pune accent pe dezvoltarea abilităților copilului încă de la vârstă fragedă.”
Primăria Sectorului 2 mai are în administrare încă trei creșe și anume:
• Sinaia (Aleea Sinaia nr. 4) cu o capacitate de 80 de locuri,
• Ciobănașului (str. Ciobănașului nr. 23) cu o capacitate de 175 de locuri,
• Teiul Doamnei (str. Teiul Doamnei nr. 99) cu o capacitate de 40 de locuri.
Demn de luat în seamă, prin lucrările realizate de administrația publică locală a Sectorului 2 s-au obținut, în total, 400 de locuri în cele cinci creșe.
Spațiile destinate creșelor au fost reabilitate, amenajate și dotate corespunzător procesului de îngrijire și educație conform particularităților de vârstă ale copiilor, ce beneficiază de servicii de calitate adecvate. Prin intermediul acestor servicii se oferă supraveghere, îngrijire și educație în clasele de educație și terapie ludică, precum și spații destinate odihnei copiilor. Creșele dispun de grupuri alimentare proprii, unde se prepară hrana zilnică pe baza unui meniu aprobat de un medic nutriționist.
Din cadrul personalului de specialitate face parte și un psiholog, care are rolul de a sprijini procesul educației timpurii a copiilor.

*Creșele realizate de Primăria Sectorului 2 sunt poziționate în zone cu mare aglomerație de populație, unde exista nevoia înființării unui astfel de serviciu.
Dublarea numărului de locuri în creșe este un obiectiv prioritar al Primăriei Sectorului 2, care are în plan pentru anul 2020 continuarea acestui program cu amenajarea a încă trei creșe noi, cu o capacitate totală de 140 locuri.