Joi, 27 august, la Casa Fotbalului a avut loc prima întâlnire în cadrul proiectului ”Football For A Better Chance” finanțat de Comisia Europeană și ce urmează a fi implementat de Federația Română de Fotbal.

Proiectul care se va întinde pe durata a 30 de luni își propune să promoveze incluziunea socială și să combată radicalizarea tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani. Acest lucru se va realiza prin intermediul fotbalului, cel mai popular sport din România, mai exact prin dezvoltarea unor programe în diferite etape ale pregătirii tinerilor sportivi.

”Football For A Better Chance” va beneficia de expertiza specialiștilor în sociologie de la Universitatea UNIMORE din regiunea Emilia-Romagna, Italia, cei care vor pune bazele unui training specific pe care, ulterior, antrenori de fotbal din România îl vor implementa împreună cu propriii jucători. În total, în cadrul proiectului, vor colabora 18 specialiști și experți internaționali, între care opt vor fi reprezentanți FRF.

În etapa finală a proiectului, cunoștințele și tehnicile dobândite ca urmare a cercetării și a implementării antrenamentelor din România, vor fi aplicate și în alte patru state europene, Irlanda, Portugalia, Grecia și Lituania.

Următorii pași în implementarea proiectului vor fi dezbătuți într-o videoconferință, cu participarea tuturor partenerilor, programată la începutul lunii septembrie.

Sursa: frf.ro