Realizarea pasajelor pietonale subterane, iată soluția găsită de autorități pentru evitarea accidentelor pe DN2, direcția Voluntari – Afumați, porțiune de drum cunoscută pentru accidentele cu pietoni cauzate de traversarea la suprafață.

Este vorba despre protejarea pietonilor prin construirea unor treceri subterane pe DN2, pe direcția Voluntari – Afumați. Au fost depuse 6 oferte pentru proiectarea și execuția a 5 pasaje pietonale subterane, iar ofertele se află în evaluare până la data de 19 aprilie 2021, transmite secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Irinel Ionel Scrioșteanu.

Valoarea investiției este de 51,9 milioane de lei, iar termenul de proiectare și execuție este de 30 de luni.

„Din nefericire, această porțiune de drum este recunoscută pentru numărul mare de accidente înregistrat în rândul pietonilor, care traversează strada la suprafață. Specialiștii în trafic au analizat și au considerat că eliminarea trecerilor de pietoni la nivel și realizarea pasajelor pietonale subterane reprezintă soluțiile pentru evitarea accidentelor. Acestea vor fi amplasate la km: 8+700, 9+142, 9+490, 9+750, 10+350, pe o lungime totală de 3,6 km.

Pentru sporirea siguranței în trafic și a capacității de circulație, pe tot sectorul analizat va fi montat un separator suficient de mare încât să nu le permită pietonilor să treacă peste el”, explică oficialul pe contul său de socializare.