INS: În luna martie 2019, producţia industrială a crescut faţă de luna precedentă cu 8,1% ca serie brută, respectiv cu 0,3%, ca serie ajustată, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.
Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a scăzut ca serie brută cu 0,2% şi a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 1,4%.
Potrivit analizelor statistice, în perioada 1.I – 31.III.2019, comparativ cu perioada 1.I – 31.III.2018, producţia industrială a fost mai mare cu 0,6% ca serie brută, respectiv cu 1,2%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.
De asemenea, este de remarcat că producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 1,6%. Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare faţă de luna precedentă cu 0,3%, susţinută de creşterile din industria extractivă (+1,9%) şi industria prelucrătoare (+0,6%).
Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 1,1%. Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică cu 0,2%.
Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 8,5%, iar industria extractivă și industria prelucrătoare au crescut cu 1,3%, respectiv cu 1,2%.
În perioada 1.I – 31.III.2019, comparativ cu perioada 1.I – 31.III.2018, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 0,6%, datorită creşterilor industriei prelucrătoare (+1,2%) şi industriei extractive (+0,3%).
Așa cum indică datele Institutului N

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a scăzut ca serie brută cu 0,2% şi a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 1,4%.
ațional de Statistică, producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 2,7%. Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I – 31.III.2019, comparativ cu perioada 1.I – 31.III.2018, a crescut cu 1,2%, susținută de creşterile din industria prelucrătoare (+2,4%) și industria extractivă (+0,5%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 2,7%.