Contul lui Donald Trump de pe Facebook a fost blocat pe perioadă nedeterminată: „Riscul este mult prea mare”.

Facebook a anunțat că a blocat contul președintelui în funcție al SUA, Donald Trump, pe o perioadă nedeterminată, în urma mișcării de protest de amploare, de miercuri seară, care a uimit sau… mai degrabă, a șocat lumea întreagă și pe care unii au numit-o insurecție. Practic, s-a produs o ambuscadă de necrezut când o mulțime de susținători furioși ai președintelui Trump, înarmați, și… pare-se… instigați de acesta, au pătruns cu forța peste parlamentarii americani în clădirea Capitoliului, în timp ce avea loc procedura de validare a rezultatului alegerilor prezidențiale.

Totul a luat alura unei revolte destul de violente și, așa cum anunță presa internațională, incidentul de proporții s-a soldat și cu 4 morți, printre altele.

Anunțul a fost făcut chiar de fondatorul rețelei sociale, Mark Zuckerberg, pe pagina sa de Facebook. Zuckerberg spune că „riscurile de a îi permite președintelui să continue să folosească serviciul în această perioadă sunt prea mari”.

„Evenimentele șocante din ultimele 24 de ore demonstrează clar că președintele Donald Trump intenționează să își folosească timpul care i-a mai rămas în funcție pentru a submina tranziția legală și pașnică către succesorul său Joe Biden.

Decizia sa de a folosi platforma pentru a susține și nu pentru a condamna acțiunile susținătorilor săi de la clădirea Capitoliului a șocat SUA și lumea deopotrivă. Am șters încă de ieri mesajele (n. red. – lui Trump) pentru că am socotit că efectul și intenția lor este de a provoca și mai multă violență”, a spus Mark Zuckerberg.

Interdicția lui Trump pe Facebook ar putea dura cel puțin două săptămâni, până la preluarea mandatului de către noul președinte, Joe Biden.

Adevărul e că violența și vrajba nu duc niciodată la ceva bun.

foto: ziare.com/ Facebook