De șase secole, opera fascinează publicul iubitor de muzică, aducând omenirii bogăţie spirituală și dezvoltare culturală.
Am creat Metropolitan Opera Festival ca un omagiu adus marilor artiști și compozitori ai lumii, precum și din dorința de a pune în valoare unul dintre cele mai complexe şi mai puternice genuri muzicale, mărturisesc organizatorii evenimentului.
Festivalul se va lansa sâmbătă, 15 iunie, de la ora 19.00, la Sala Radio.
Sala Radio a fost construită în 1959 și inaugurată în 1961, fiind cea mai mare sală de concerte simfonice și corale din România. Este cunoscută și sub numele de Studioul de Concerte „Mihail Jora” și considerată din punct de vedere acustic cea mai bună sală de concerte simfonice din Bucureşti. 
Are o capacitate de 941 de locuri, este cea mai mare sală de concerte simfonice și corale din țară și

De şase secole, opera fascinează publicul iubitor de muzică, aducând omenirii bogăţie spirituală şi dezvoltare culturală.
singura sală de concerte din România care oferă posibilitatea de a realiza înregistrări în direct la calitate digitală. 
Sâmbătă, 15 iunie, ora 19.00, va găzdui prima ediție a festivalului cu muzică de operă Metropolitan Opera Festival.
Pentru prima ediție, inițiatorii evenimentului au invitat nume sonore ale scenei lirice românești, artiști prestigioși încununați de noblețea interpretării multor roluri, care le-au adus recunoaștere și apreciere din partea publicului și a criticilor.