„Am inaugurat astăzi, în prezența maestrului Mihai Mălaimare, primul Amfiteatru construit în aer liber, în incinta unei unități de învățământ”, anunță etuziast primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.
Şcoala Gimnazială „Regina Maria” din Sectorul 6 este prima unitate de învăţământ preuniversitar din sectorul care beneficiază de acest proiect unicat în România.
În acest amfiteatru se vor desfășura în principal activități educaționale și extrașcolare, dar vor fi puse în scenă, totodată, spectacole și piese de teatru, împreună cu partenerul nostru tradițional, Teatrul Masca, din Sectorul 6.
„Cu această ocazie am încheiat un parteneriat între Teatrul Masca și Şcoala Gimnazială „Regina Maria”, pentru înființarea Festivalului Regina Maria, festival de teatru dedicat copiilor din școlile și liceele sectorului.
Având în vedere măsurile privind distanțarea fizică, artiștii vor putea pune în scenă piese de teatru și vor susține spectacole în deplină siguranță pentru participanți. De asemenea, amfiteatrul poate fi un spațiu propice desfășurării cursurilor elevilor în aer liber, de fiecare dată când vremea va permite.
Construcţia are o suprafaţă de aproximativ 300 metri pătrati şi o capacitate de 200 de locuri pe scaune. Aceasta cuprinde două gradene simetrice, în formă de arc de cerc, o scenă cu o lungime de 8 metri şi o cameră tehnică pentru proiector. Valoarea totală a investiției realizate de autoritatea locală este de aproximativ 150.000 de euro”, precizează edilul.