O idée noua a fost transformata in afacere de catre o tanara care s-a gandit ca fiecare dintre noi poate comanda vinul pe care si-l doreste si sa ii fie adus direct acasa. Elena Oglindă a adus primul abonament la vin în România, povestea tinerei antreprenoare începand cu un blog, unde scria despre ceea ce o pasionează: vinul. Atunci când a observat că tot mai mulți oameni sunt interesați de tipurile de vin și de mâncărurile care merg cel mai bine cu un anumit gust s-a hotărât să deschidă Wineful, in 2016.

 

“Pe unde mergeam în afara României găseam tot felul de accesorii drăguțe, personalizate, cu mesaje despre vin și m-am gândit că ar fi interesant să avem și noi un shop cu astfel de accesorii. Și astfel am făcut un shop foarte mic în care am introdus câteva accesorii create împreună cu designeri români, după ideile mele. Astfel am pornit magazinul. Aveam vinuri ce veneau cu ghiduri în care povesteam despre ele: recomandări de asociere cu mâncarea, notele de degustare, povestea cramei”, a povestit Elena pentru Hotnews.ro.

 

Elena este si somelier. A terminat cursuri de somelierie, dar si WSET, un curs recunoscut la nivel international. “După ce am participat la cursurile acestea de somelierie am rămas în strânsă legătură cu colegii de acolo și facem des seri de degustare în care evaluăm vinuri”, spune Elena Oglinda.

 

Wineful nu vinde vinuri și atât, ci te introduce într-o lume în care fiecare accesoriu și fiecare mesaj scris pe acesta este gândit în așa fel încât să îți inducă starea propice savurarii unui vin bun.

Foto: Hotnews.ro