La o saptamana distanta de la semnalarea situatiei de la Hotelul Triumf din Bucuresti, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a cerut azi, printr-o postare pe facebook, demiterea conducerii RAAPPS.

„A trecut o săptămână de când am sesizat situația scandaloasă de la Hotelul Triumf din București. Am spus atunci despre acoperișul distrus de un incendiu și nereparat de patru luni, despre conducerea care lasă voit acest monument istoric în paragină.

După ce am solicitat demisia conducerii de la Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) aceasta a reacționat imediat spunând că a montat o „membrană impermeabilă care să preia funcția acoperișului distrus”, urmând ca în cursul săptămânii trecute să organizeze licitația pentru repararea imobilului. Și ce să vezi? Am trecut astăzi din nou pe acolo iar situația acoperișul este neschimbată. Singurul lucru care s-a întâmplat a fost că a nins și a plouat mult. După o săptămână situația este mai gravă.

Apoi m-am uitat în SICAP să văd dacă au demarat achiziția de reparare despre care au promis. Nimic. Însă, RAAPPS are o altă „urgență” pentru care a lansat în SICAP o licitație în valoare de 319.102 RON pentru achiziționare de… becuri. Da, ați citit bine.
Acestea fiind spuse am aceeași părere: conducerea RAAPPS trebuie să zboare urgent din funcție.

Am solicitat ministerului Culturii în numele primăriei să ne permită intervenția de urgență pentru salvarea monumentului.

PS: Tot conducerea RAAPPS a lansat în trecut achiziția în procedură simplificată a unei mașini hibrid în valoare de 30.000 de euro care să-i deservească pe șefi. Licitația respectivă a durat doar 12 zile”, a scris primarul Sectorului 1, Clotilde Armand pe pagina sa de facebook.