Primăria Sectorului 3 anunță încheierea de noi acorduri cu o serie de operatori economici, pentru extinderea ofertei educaționale de învățământ dual. Administrația publică și partenerii săi au convenit asupra suplimentării locurilor și sprijinului acordat, în beneficiul elevilor din sectorul 3 care optează pentru sistemul educațional dual.
Sectorul 3 concentrează una dintre cele mai puternice comunități de afaceri la nivelul Capitalei, aici funcționând aproximativ 20% din totalul agenților economici.
Până în prezent, învățământul dual s-a dovedit atractiv nu doar pentru elevi, ci și pentru agenții economici. Conform sursei citate, programul este deschis tuturor agenților economici care intenționează să sprijine învățământul dual ca formă alternativă de educație.
În cadrul acestui tip de program, companiile au posibilitatea de a-şi selecta elevii şi de a-i pregăti în conformitate cu propriile nevoi şi proceduri. În plus, agenții economici beneficiază de facilităţi fiscale acordate de statul român prin acordul de parteneriat. Nu în ultimul rând, este dovedit faptul că programele de învățământ dual contribuie la creșterea gradului de retenție a resursei umane.
Elevii vor avea posibilitatea să facă practică la operatorii economici parteneri, care devin furnizori de formare profesională şi potenţiali angajatori ai absolvenţilor, iar pe durata pregătirii profesionale primesc burse lunare, condiționate de prezența și rezultatele obținute.
În baza acordurilor semnate deja, peste 400 de elevi din colegii tehnice din sectorul 3 se vor califica în meserii precum: instalator instalații încălzire centrală, constructor structuri monolite și izolator, bucătar, ospătar (chelner) vânzător în unități de alimentație, comerciant-vânzător, mecanic auto și tinichigiu vopsitor auto, electrician exploatare centrale, stații și rețele electrice, instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, construcții, instalații și lucrări publice, electrician constructor.