O inițiativă de nota 10: Luna martie a dat startul oficial al celui mai amplu proiect educațional derulat în România – Academia Copiilor Sector 2.
Evenimentul de lansare s-a desfășurat în Sala de Festivități a Colegiului Național „Mihai Viteazul”.
Au participat primarul Sectorului 2, Mugur Mihai Toader, viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, directorului Direcției Generale pentru Administrarea Patrimoniului Imobiliar Sector 2, Bogdan Gârbu, inspectorul școlar general al municipiului București, Ioana Neacșu, precum și alte numeroase cadre didactice și elevi de la unitățile de învățământ implicate în program.
De asemenea, au fost prezente și două dintre personalitățile care au devenit Ambasadori ai Academiei Copiilor Sector 2: Selly, cel mai influent vlogger din România, și cunoscuta Mirela Retegan, creatoarea fenomenului Gașca Zurli.
În cuvântul de deschidere, primarul Sectorului 2, Mugur Mihai Toader a precizat: “Am îmbrățișat cu toții acest proiect din prima clipă. Chiar dacă este un proiect-pilot, care a început de trei săptămâni, feedback-ul pe care l-am primit a fost extraordinar: peste 17.500 de copii, aproape 300 de profesori și 100 de instructori-colaboratori lucrează la succesul acestei inițiative și  sunt convins că îl vom transforma într-un program anual.”
“Noi încercăm să construim în jurul normalității. Dorim să investim în lucrurile care într-adevăr contează, pentru că educația este cel mai important lucru, este ceea ce nu vă poate lua nimeni niciodată”, a subliniat viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, adresându-se tinerilor participanți și beneficiari ai proiectului.
Festivitatea s-a încheiat cu un program artistic pregătit de elevii Școlii Gimnaziale nr. 4, sub îndrumarea doamnei director Carmen Buican. 
Organizat de Primăria Sectorului 2, prin intermediul Direcției Generale pentru Administrarea Patrimoniului Imobiliar, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, proiectul pilot al acestui program educațional se bucură deja un real succes în rândul preșcolarilor și elevilor din Sectorul 2, numărul mare al înscrierilor depășind cu mult așteptările organizatorilor, potrivit unui comunicat al administrației (www.ps2.ro).
Demn de apreciat, nu mai puțin de 17.509 preșcolari și elevi beneficiază de cursuri opționale gratuite, cu o tematică variată care merge de la limbi străine, competențe digitale, arte vizuale și sport până la dans, teatru, cursuri de orientare școlară sau în carieră, dezvoltare personală, comunicare în public, planning familial și prevenția consumului de alcool și droguri.

PRECIZARE: Cursurile gratuite și opționale din cadrul Academiei Copiilor Sectorului 2 se desfășoară, de fapt, încă din februarie până în luna iunie 2019, pe parcursul a șaisprezece săptămâni.

Mai multe informații despre proiectul Academia Copiilor Sector 2 pot fi obținute de pe www.invatamantsector2.ro și de pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/InvatamantS2 .

Peste 17.500 de copii, aproape 300 de profesori și 100 de instructori-colaboratori lucrează la succesul acestei inițiative și  sunt convins că îl vom transforma într-un program anual.