Având în vedere suspendarea cursurilor din cauza pandemiei de coronavirus, Primaria Capitalei, prin PROEDUS, a anunțat că lansează una dintre cele mai inovative și interactive platforme de e-learning – www.hubproedus.ro., la care pot avea acces zeci de mii de elevi bucureșteni. Este vorba despre diverse activități pe care aceștia le pot derula fără a fi expuși unor factori de risc, prin petrecerea timpului în colectivitate.

În prezent, platforma oferă, atenție, peste 2.000 de ore de invățare, din 10 domenii diferite, in mediul online:

Limbi străine (Engleză, Franceză, Germană, Spaniolă și Italiană)

Management ( Managementul afacerilor, Management de proiect si leadership)

Dezvoltare personală (Public speaking, Invață să înveți)

Fiecare domeniu cuprinde 10 ședințe de curs. Participanții pot accesa oricare dintre cursuri în funcție de vârstă, nivel de pregătire și preferință.

Tot în cadrul platformei, propunem, ca activitate alternativă de învățare, proiectul „Job de viitor”. Profesioniști în diferite domenii le oferă elevilor o perspectivă asupra pieței muncii din prezent și viitor, dar și consiliere și orientare în carieră.

În acest context, ar fi d eluat în seamă că statisticile arată că 5 din10 absolvenți de liceu au dificultăți în a-și alege facultatea, iar obiectivele principale ale sesiunilor de consiliere țin de autocunoaștere. Elevii de liceu vor învăța să evalueza caracterici și competențe personale, relevante pentru piața muncii, să acumuleze informații referitoare la dinamica meseriilor, să exploreze și să evalueze toate opțiunile pentru alegerea corectă a ocupației profesionale și, ulterior, să își poată stabili pe termen scurt, mediu și lung implementarea unui plan de acțiune.

Pe platformă vor exista sesiuni video care pot fi sursă de inspirație pentru elevi în alegerea carierei potrivite. Domeniile abordate sunt actuale și de impact pe piața muncii în prezent, dar si pentru următorii 10 ani:

Muzică & Management muzical

Securitate cibernetică

Sănătate tehnologizată

Sport

Actorie

Radio & Public speaking public

Influencer & Social media,

PR & Comunicare

Web design

Meserii tehnologizate

Antreprenoriat.

Prin această platformă, ne propunem să angrenăm un număr cât mai mare de elevi la nivelul Municipiului București, dar și activități de interes pentru copii și adolescenți, un concept integrat de învățare aliniat nevoilor educaționale. Încurajăm, de asemenea, colaborarea dintre părinti, copii și cadre didactice pe parcursul întregului proces de învățare.

Platforma va fi actualizată constant, în perioada următoare, cu diverse activități non-formale, cursuri, jocuri, fie inregistrate, fie in regim de live streaming, susținute de cei aproape 1.000 de profesori bucureșteni înscriși în programul „Profesor Voluntar PROEDUS 2.0”, singurul program de voluntariat dedicat cadrelor didactice, la nivel național și european.

Accesul la toate informațiile de pe platformă va fi liber și disponibil în orice moment: www.hubproedus.ro.

Primaria Capitalei, prin PROEDUS, a anunțat că lansează una dintre cele mai inovative și interactive platforme de e-learning – www.hubproedus.ro., la care pot avea acces zeci de mii de elevi bucureșteni.