Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan a convocat, astăzi, 14 decembrie a.c., o primă întâlnire online cu toți cei șase primari de sectoare din București. Discuțiile au vizato analiza necesară a unei serii de probleme urgente, dar și stabilirea unei agende de dialog constantă.

”Mi-am dorit să avem astfel de întâlniri, conștient fiind că, indiferent de zona politică din care vine fiecare, avem nevoie de o colaborare sinceră și de coerență în București. De multe din acțiunile oricăruia dintre noi depind și acțiunile celorlalți. De aceea, am toată deschiderea să colaborăm, campania electorală a trecut, urmează patru ani în care Capitala se poate dezvolta doar dacă noi reușim să ne coordonăm și să găsim cât mai multe zone de acțiune unitară, în folosul bucureștenilor”, a declarat primarul Nicușor Dan.

Pe agenda discuțiilor de astăzi s-au aflat măsurile privind protecția populației în contextul pandemiei de Coronavirus, abordări unitare privind problematica deșeurilor, corelarea măsurilor privind investițiile, taxarea și asistența socială, precum și o gândire unitară privind bursele școlare la nivelul Bucureștiului.

Demn de știut, toți primarii de sectoare au salutat această inițiativă și au decis crearea unui cadru constant de consultări la acest nivel, precum și convocarea de urgență, ori de câte ori va fi necesară, a unei astfel de întâlniri.

Nu în ultimul rând, Primarul General, precum și primarii de sectoare au convenit necesitatea solicitării unei întrevederi cu viitorul prim-ministru al României și cu viitorul ministru al finanțelor, imediat ce procedurile de desemnare vor fi încheiate.