Plec la Bruxelles să negociez banii europeni pentru județul Ilfov.

Mâine și poimâine sunt la Bruxelles să discut despre strategia pentru Ilfov și să accesez banii europeni pentru următorul exercițiu financiar 2021 – 2027. Dar și să rezolv proiectele care sunt deja în desfășurare – racordarea la rețelele de apă și canalizare pentru localitățile care fac parte din ADIA și gestionarea deșeurilor. Adică pe masa lui Carson Rasmussen, șeful unității de dezvoltare pentru România, a ajuns documentația completă pentru proiectul APĂ – CANAL, de 360 de milioane de euro și nu trebuie decât să-l mai semneze. Îi voi demonstra că este vital pentru comunitatea nostră. Ca și planul pentru colectarea și valorificarea deșeurilor, finalizat după dezbaterile publice pe care le-am avut cu experții de mediu și ONG-urile, zilele trecute la București.

Tot cu Rasmussen voi discuta despre accesarea fondurilor europene pentru construcția Măgurele Science Park, Nodul Intermodal de la Moara Vlăsiei și rețeaua de stații de autobuz smart în județ.

Le iau pe rând: MSP va însemna cel mai ambițios parc științific din sud – estul Europei în termeni de transfer tehnologic de la cel mai puternic laser din lume către cercetare și mediul de business.

Pe masa lui Carson Rasmussen, șeful unității de dezvoltare pentru România, a ajuns documentația completă pentru proiectul APĂ – CANAL, de 360 de milioane de euro.

Nodul Intermodal va însemna transferul mărfurilor de la un depozit cu cea mai mare capacitate din țară către aeroport, autostradă și port, iar stațiile smart vor fi spații dotate cu un display de pe care să afli când ajunge autobuzul, cu tonomat de bilete, prize pentru telefoane, trotinete sau mașini electrice și senzori de măsurare a calității aerului.

Mă văd și cu Adina Vălean, comisarul european pe transporturi. La ea este cheia să ne susțină proiectele pentru infrastructura din jurul Bucureștiului – în special centura a doua – autostrada A zero. Îmi va face plăcere să o revăd pe Adina și poate preț de o cafea rememorăm momente vesele și triste din campania de la europarlamentare din 2014.

Nu mă duc singur la Bruxelles. Îl voi avea alături pe Remus Trandafir, directorul Direcției de Management Programe de Dezvoltare care are toate dosarele pregătite”.

Anunțul a fost făcut cu optimism de președintele CI Ilfov, Marian Petrache. Șeful forul județean pare hotărât să miște toate pârghiile pentru binele cetățenilor.