Timișoara și Cluj-Napoca se află în top 20 cele mai sănătoase orașe de locuit din lume, constată un studiu realizat de experții platformei money.co.uk, un site britanic care compară și analizează cele mai sănătoase țări și orașe din lume, în funcție de costurile alimentelor, de infrastructura de transport, de rata obezității, de nivelul poluării, de infracționalitate sau de siguranță.

Potrivit clasamentului realizat de money.co.uk, citat de caleaeuropeana.ro, minunatul „oraș al rozelor”- Timișoara se află pe locul al 15-lea, iar Cluj-Napoca, unul dintre cele mai frumoase metropole ale Ardealului, pe poziția a 16-a.

Demn de luat în seamă, cele două devansează, uimitor, orașe precum München (Germania) sau Copenhaga (Danemarca).

Potrivit sursei, cele două orașe din România au obținut scoruri favorabile în ce privește siguranța, nivelul mai redus al poluării și o rată scăzută a obezității populației (poate li pentru că în ambele municipii, localnicii „au în sânge” practicarea sporturilor, au frumosul obicei de a se plimba, „luând orașul la picior”, cum se spune și nu duc o viață sedentară.

Cluj-Napoca și Timișoara se numără printre orașele care au beneficiat cel mai mult de apartenența României la UE, Clujul fiind Capitală Europeană a Tineretului în 2015, iar Timișoara urmând să dețină titlul de Capitală Culturală Europeană în 2023.

Orașele aflate pe primele trei poziții în acest clasament sunt Valencia (Spania), Madrid (Spania) și Lisabona (Portugalia).

Așadar, Banatul și Ardealul sunt „fruncea”… Și avem serioase motive să ne mândrim cu asta!

foto: ziare.com, Facebook