Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat organizează etapa naţională a competiţiei „Premiile pentru Promovarea Întreprinderilor Europene”, ediţia 2019, iniţiativă a Comisiei Europene care identifică promotorii de succes ai antreprenoriatului în Europa, expunând cele mai bune politici şi practici antreprenoriale.

Termenul de depunere a solicitărilor de către candidații din România este 24.05.2019, la Punctul Naţional de Contact din cadrul MMACA.

Prin acest proiect, DGGrow (Direcția Generală pentru Piața internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri) din cadrul Comisiei Europene recompensează inițiativele care facilitează afacerile, încurajând în acest fel potențialii antreprenori.

Candidații eligibili sunt: autoritate națională, regională sau locală sau un parteneriat public-privat, care se încadrează în strategiile de dezvoltare ale autorităților naționale, regionale sau locale din orice zonă a UE sau ţări asociate Programului de Competitivitate şi Inovaţie (CIP): Islanda, Norvegia, Serbia sau Turcia.

Etapele procesului de aplicare pentru premii sunt:

· desfășurarea etapei naționale a concursului finalizată prin selecția a maximum două candidaturi, urmată de comunicarea candidaturilor României către Comisia Europeană;

· desfășurarea selecției proiectelor câștigătoare de către un juriu stabilit de Comisia Europeană;

· acordarea premiilor în luna noiembrie 2019.

Manualul operațional 2019, categoriile de premii și formularul de candidatură se găsesc pe site-ul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, www.imm.gov.ro, la secțiunea Mediul de Afaceri.

Informaţii suplimentare despre competiţie puteți afla accesând următorul link: http://ec.europa.eu/growth/smes/support/enterprise-promotion-awards_en