Prim-ministrul României, Ludovic Orban, s-a întâlnit cu reprezentanții mediului  francez de afaceri, membri ai celei mai mari organizații patronale franceze – MEDEF (Mouvement des Entreprises de France), intâlnirea avand loc în contextul vizitei oficiale pe care prim-ministrul României o efectuează în Franța în perioada 26-27 octombrie a.c.

“România este singura țară din Uniunea Europeană care a înregistrat o creștere a investițiilor în primul semestru al anului 2020”, a subliniat prim-ministrul Orban.

Premierul Ludovic Orban a subliniat că relația româno-franceză contribuie în mod esențial la dezvoltarea economică a României și reprezintă o platformă importantă pentru creșterea competitivității: “Avem în vedere un model de creștere economică sustenabilă, bazat pe creșterea investițiilor și a valorii adăugate din economie.”

Șeful Guvernului a dezbătut cu oamenii de afaceri prezenți oportunitățile investiționale semnificative generate de planul național pregătit pentru a beneficia de fondurile europene din cadrul Mecanismului European de Redresare și Reziliență. Premierul Orban a subliniat importanța dezvoltării infrastructurii de sănătate, de transport, creșterea cooperării în domeniul agriculturii și dezvoltarea industriilor cu valoare adăugată în economie. O atenție deosebită va fi acordată, de asemenea, dezvoltării capitalului uman, prin educație și formare profesională, adaptate nevoilor economiei viitorului.

La finalul întrevederii a fost semnat, în prezența prim-ministrului României, Memorandumul de Înțelegere între Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri din România și MEDEF (Mouvement des Entreprises de France), referitor la cooperarea între entitățile economice din România și Franța.