„M-am întâlnit astăzi cu reprezentanții unora dintre cele mai puternice companii emirateze, printre care Al Dahra, Mubadala, IHC/Abu Dhabi Ports sau ADNOC cu care am convenit dezvoltarea unor proiecte majore de investiții în România: extinderea și modernizarea Aeroportului Otopeni, a infrastructurii portuare și feroviare, investiții în energie verde și în procesare alimentară.

Sunt proiecte esențiale pentru dezvoltarea țării noastre, pentru crearea de noi locuri de muncă bine plătite, dar și pentru echilibrarea balanței noastre comerciale, prin creștere exporturilor”, a transmis, chiar din deplasare în Emiratele Arabe Unite, premierul Marcel Ciolacu.

”Fie că avem în vedere proiecte în energie, infrastructură, agricultură și procesare alimentară, IT&C, companiile emirateze pot avea o contribuție substanțială la dezvoltarea în România a unor investiții majore. Extinderea și modernizarea Aeroportului Otopeni, a infrastructurii portuare și feroviare, investițiile în energia verde și în procesare alimentară sunt obiectivele strategice ale parteneriatului comercial cu Emiratele Arabe Unite”, a afirmat șeful Guvernului.