Ambasadorul Statelor Unite in Romania, Hans Klemm (foto), a dialogat astazi, la sediul Guvernului, cu premierul Viorica Dancila.

În cadrul discuției au fost abordate aspecte ale ultimelor evoluții de pe scena politică internă, precum și aspecte ale cooperării bilaterale.

Dăncilă a reiterat angajamentul ferm al Executivului român pentru extinderea și aprofundarea în continuare a cooperării România-SUA. Înaltul demnitar român a subliniat, de asemenea, susținerea fermă de către țara noastră a unei relații transatlantice robuste, ca premisă esențială pentru asigurarea securității și prosperității.

Apoi, seful Executivului s-a intalnit cu Mircea Geoana, fost lider PSD si ex-ambasador al Romaniei in SUA.
”Inima mea va rămâne întotdeauna fidelă social democrației, ideilor progresiste și valorilor democratice europene. Înțeleg și încurajez nevoia PSD de a depăși o perioada grea care, netratată cu curaj și responsabilitate, are potențialul de a pune sub semnul întrebării soarta acestui mare partid românesc. Rămân alături de foștii mei colegi și colege, însă planurile mele imediate nu includ revenirea în politică militantă”, a precizat Geoană, pe Facebook.