Întrebarea „Cine a fost Jack Spintecătorul⁉️” și care au fost motivele crimelor sale – frământă societatea europeană de mai bine de un secol.

„Ne bucurăm, așadar, să anunțăm PREIERA MONDIALĂ a musicalului „𝕁𝕒𝕔𝕜, î𝕟𝕥𝕣𝕖 𝕕𝕣𝕒𝕘𝕠𝕤𝕥𝕖 ș𝕚 𝕟𝕖𝕓𝕦𝕟𝕚𝕖” și vă invităm pe 2️5 și 26 iunie, la ora 19.00 la sediul Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” din Bulevardul Octavian Goga nr.1️.

 „Jack,între dragoste și nebunie”  este un musical în două acte, semnat Diego Mecchi, după romanul „Jack, între nebunie și dragoste: conflictele unui criminal în serie” bazat pe povestea renumitului criminal în serie 𝕁𝕒𝕔𝕜 𝕊𝕡𝕚𝕟𝕥𝕖𝕔ă𝕥𝕠𝕣𝕦𝕝.

Povestea musicalului aduce în prim plan o istorie inedită  dar și o posibilă versiune a faimoasei istorii care a zguduit Anglia victoriană și continuă să domine mitologia urbană britanică.

Având la bază numeroasele variații ale istoriei lui Jack, musicalul încearcă formularea unei noi posibile dar și plauzibile explicații a evenimentelor.  Autorul face apel la o serie de justificări freudiene transpunând în limbajul genului muzical frământările unei minți alienate. Conflictul este potențat și de o istorie de iubire și numeroase intrigi  de factura unui detectiv- totul culminând cu scene de nebunie și adevărat tumult psihotic.

Scris în maniera unui musical postmodern, „Jack, între dragoste și nebunie” păstrează totuși o serie de procedee clasice sprijinindu-se  pe calitățile actoricești ale interpreților, apelând la bogăția mijloacelor de expresie specifică artiștilor teatrului muzical și oferind publicului o gamă variată de impresii dramatice.

Povestea lui celebrului Jack Spintecătorul transpusă și regândită, într-o manieră originală, devine un pretext plauzibil pentru o  lucrare muzicală de tip crossover în care procedeele muzicii rock se transfigurează cu ajutorul tehnicii belcanto într-o lucrare care tranșează istoria lui Jack ca pe o destăinuire profund personală a autorului.

Muzica și libretul sunt realizate de Diego Mecchi , orchestrația Gaspare Bartelloni, în timp ce aranjamentul muzical aparține lui Matteo Teani și Howl Jordan.

Traducerea și adaptarea libretului aparțin lui Cezar Helmis, iar consultanța lingvistică a fost oferită de dr. Cristina Deutsch.

Din echipa artistică fac parte, de asemenea, Levente Szasz (asistent coregrafie), Vladimir Turturica (scenograf), Damiano Bisozzi (coregraf).

Conducerea muzicală- Alexandru Ilie/ Constantin Grigore

Dirijorul corului- Aurel Muraru

Regia este semnată Andrei Munteanu.

***Biletele pot fi achiziționate atât on-line de pe site-urile:

-www.opereta.ro

și

-https://www.ticketstore.ro/ro/bilete/2827/jack-intre-dragoste-si-nebunie-musical-teatrul-naional-de-operet-i-musical-ion-dacian-bucuresti-25-iunie-2022 

-cât și de la casa de bilete aflată în incinta teatrului din Bulevardul Octavian Goga, nr.1️- sector 3️”

O invitație de… NEREFUZAT! La Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”. Bucurați-vă de un eveniment special!