Miercuri, 16 martie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare cinci mandate de percheziţie domiciliară și două mandate de aducere într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Din datele şi probele administrate în cauză de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București,  a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada 2016 – 2020,  o societate comercială s-ar fi sustras de la îndeplinirea obligațiilor fiscale prin evidențierea contabilă și declararea de achiziții fictive de la 60 de societăți de tip fantomă, în sumă totală de 2.000.000 lei.

În cursul zilei de ieri, 16 martie a.c., au fost puse în executare cinci mandate de percheziţie domiciliară în Capitală și în județul Ilfov, două persoane fiind conduse la audieri.

Ancheta a stabilit  că prejudiciul produs bugetului general consolidat al statului este de aproximativ 450.000 de lei.

În baza probatoriului administrat în cauză, față de un bărbat de 72 de ani, a fost dispusă măsura controlului judiciar, iar în vederea recuperării prejudiciului au fost instituite măsuri asigurătorii asupra unui bun imobil.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.