Camera de Comerț și Industrie Prahova este prima instituție camerală din țară care a încheiat un Protocol de colaborare cu Confindustria România, acordul fiind parafat marți, 4 decembrie 2018, la București, de președintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu și președintele Confindustria România, Giovanni Villabruna.

La evenimentul gazduit de Hotelul Intercontinental (în cadrul căruia au fost oferite și Premiile de excelență pentru 2018 ale asociației patronale amintite) au fost prezenți Ambasadorul Italiei la București – E.S. Marco Giungi, Inspectorul General de Stat la Inspecția Muncii din cadrul Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale – Nicolae Dantes Bratu, președintele Patronatului din Construcții – Liviu Iulian Simion, președintele UGIR – George Păunescu și Secretarul General al CNIPMMR și vicepreședinte al CES – Liviu Rogojinaru.

După ce președintele Confindustria România, Giovanni Villabruna, a făcut un scurt raport de activitate de la preluarea mandatului, la începutul acestui an, Ambasadorul Italiei la București, E.S. Marco Giungi, a spus că „oamenii de afaceri italieni trebuie să coexiste cu cei români, să profite de parteneriatul public-privat și de ajutoarele de stat pentru a-și putea făcută simțită prezența în România. Ne dorim ca firmele italiene să aibă idei și inițiative, să colaboreze cu Ambasada și cu Confindustria”.

Imediat după parafarea Acordului de colaborare cu Confindustria, Președintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu, a spus: “Sunt extrem de onorat să particip la un eveniment de excepție nu numai pentru mine, dar și pentru Camera de Comerț și Industrie Prahova și pentru mediul de afaceri prahovean. Acest acord este dovada colaborării excelente consolidată în timp, prin care am reușit să ne cunoaștem reciproc, a încrederii și prieteniei trainice. Fundamentul acestei colaborări provine dintr-o comunitate foarte importantă de firme italiene în Prahova, cele 500 de companii din Italia fiind în topul investitorilor străini din județul nostru, unde sunt prezente circa 1800 de firme din 82 de țări. Firmele din Italia realizează 1,25% din cifra de afaceri a companiilor prahovene, având 3.200 de angajați. Ne dorim să depășim granițele unui simplu acord și de aceea pentru mine personal și pentru CCI Prahova este o obligație de a promova firmele italiene în Prahova și în România, de a atrage noi investiții, dar și de a promova afacerile românești în Italia. Prin acest acord am deschis o nouă poartă firmelor din Italia în Prahova, aici unde Confindustria a avut și va avea o nouă casă”.
Sursa: prahovabusiness.ro