„Are 15 ani și iubește fotbalul. Andrei este din Runcu, județul Vâlcea, iar vinerea obișnuiește să vină, alături de tatăl său, cu fructe culese din livada familiei, pentru a le vinde în curtea Consiliului Județean Sibiu.

Era încă întuneric atunci când tatăl și fiul au încărcat în mașină lădițele cu pere, prune, piersici și două soiuri de mere. Din Runcu, „comuna din pădure”, cum o descriu localnicii, au făcut aproape 2 ore. Speră să vândă cât mai multe fructe, să se bucure de rodul celor două livezi pe care, cu multă muncă, le dețin și întrețin.

Cei din Runcu nu au fost colectivizați și se consideră norocoși întrucât și-au putut îngriji pomii fructiferi așa cum au făcut-o bunicii și străbunicii lor: simplu, curat, tradițional”.

 Este ceea ce a scris chiar Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, pe contul său de socilaizare,imresionantă de râvna și povestea lui Andrei.

Sâmbăta îi întâlniți pe Andrei și pe tatăl său în Piața Volantă Transilvania din Sibiu, doldora de fructe dulci, parfumate.

Andrei și Dan Nicolae, producători locali din Runcu, comuna din pădure.