Asta nu este o poveste. Este un exemplu, în sine, un caz care ar putea să inspire… pe mulți! Adrian Trupina este în anul III la Învățământ Profesional de zi, specializarea Mecanic Auto, la Liceul Tehnologic ”Cezar Nicolau” din Brănești. De anul acesta, după ce a împlinit 17 ani, a început să muncească la un service auto. Și, pe cât de albă i-a fost cămașa la festivitatea de deschidere a noului an școlar, pe atât de mult îi place să se murdărească în măruntaiele pline de vaselină ale unui autoturism adus la reparat.
⏩”Sunt dintr-o localitate teleormăneană unde posibilitățile sunt reduse. Să pot munci și să am banii mei este una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat până acum, înafară de admiterea aici, la Brănești. Avantajele muncii pe timp de vară sunt duble: pe de o parte mă specializez și, pe de altă parte, am banii mei. Ce am făcut cu ei? Deocamdată nimic, i-am pus deoparte. Mă voi consulta și cu părinții să vedem ce nevoi au și ei”, povestește Adrian.
⏩Trei luni în perioada de vară Adrian părăsea la 06:30 internatul liceului Cezar Nicolau unde i s-a permis șederea, împerună cu unul dintre mecanicii de la servce-ul auto, din fericire locuitor al Brăneștiului. Și acesta a fost un mic noroc. Altfel, Adrian trebuia să plece mult mai devreme pentru a fi la programul de la atelier care începe la ora 08:00. E drept, Adrian a muncit cu jumătate de normă, dar experiența acumulată este a unei norme întregi.
IMPORTANT: Din anul școlar 2019-2020 în județul Ilfov, la Liceele Tehnologice Cezar Nicolau din Brănești și Dumitru Dumitrescu din Buftea vor funcționa 2 clase de mecanică și construcții, respectiv mecanic auto.
*Demn de apreciat este că astfel de POVEȘTI REALE șo pline de miez sunt promovate chiar pe pagina Consiliului Județean Ilfov.

Sursa foto: Consiliul Judetean Ilfov

Adrian Trupina este în anul III la Învățământ Profesional de zi, specializarea Mecanic Auto, la Liceul Tehnologic ”Cezar Nicolau” din Brănești.