IGSU: Peste 1000 de pompieri au intervenit în sprijinul autorităților și populației din zonele aflate sub incidența atenționărilor hidrometeorologice.
Potrivit unui comunicat oficial, efectele capriciilor vremii au produs pagube și chiar panică în opt județe ale țării ( AG, BZ, CL, CV, IL, IF, PH și TM ), respectiv municipiul București, iar echipajele ISU au derulat misiuni destinate evacuării apei din 2 subsoluri ale unor instituții publice și 12 gospodării ale cetățenilor. Totodată, misiunile forțelor din teren au presupus și degajarea a 27 copaci, 10 elemente de construcție și 2 stâlpi de electricitate, doborâți din cauza vântului. 7 autovehicule (între care un autocar cu 31 de persoane răsturnat pe câmp, în vecinătatea A2) și 24 acoperișuri de imobile au fost avariate, din fericire… fără ca aceste incidente să genereze victime în rândul cetățenilor.
Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, la ora 18.00, în 9 localități din 2 județe ( Covasna si Brașov) au fost semnalate probleme, iar pentru remedierea situației în cel mai scurt timp, 9 echipe de intervenție ale furnizorului de curent au plecat în teren.
Așa cum informează surse din cadrul IGSU, miercuri dimineață, la acest moment intervenții în desfășurare pentru înlăturarea efectelor hidrometeorologice, însă pompierii militari rămân la datorie pentru monitorizarea situației și aplicarea măsurilor imediate în caz de nevoie.
ATENȚIE: Având în vedere că atenționările hidrometeorologice ce vizează instabilitate atmosferică accentuată, ploi însemnate cantitativ, precum și scurgeri importante de pe versanți, torenți și pâraie sunt în vigoare până în cursul zilei de mâine, evoluția situației este atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU și, în funcție de dinamică, vor fi dispuse măsurile imediate pentru înlăturarea și limitarea potențialelor efecte.

Foto: IGSU

IGSU: Peste 1000 de pompieri au intervenit în sprijinul autorităților și populației din zonele aflate sub incidența atenționărilor hidrometeorologice.