O delegație a Ministerului Sănătății, condusă de secretarul de stat Octavian Dan Alexandrescu, participă săptămâna aceasta la Forumul Spitalelor „BestInvest Healthcare Forum” organizat la New York de către Consiliul de Afaceri Româno-American.

La eveniment participă manageri din importante unități medicale din România și Statele Unite ale Americii, precum si o delegație a Comisiei de Sănătate din Senatul României condusă de președintele Comisiei, Attila Laszlo.

„Am deschis anul acesta mai multe colaborări cu țări care au potențial de investiție în sistemul sanitar. Considerăm că numai în acest fel putem avansa și dezvolta sistemul de sănătate. Suntem interesați de viitoare colaborări între spitalele românești și cele americane în telemedicină, schimb de bune practici și de experți. Ne dorim să prezentăm proiectele noastre în ceea ce privește construcția de spitale posibililor investitori americani. Mai mult, dorim să oferim posibilitatea medicilor români din SUA să revină în țară pentru a profesa”, a declarat dr. Octavian Alexandrescu, la deschiderea Forumului.

Reprezentanții României vor vizita mai multe spitale americane de top: Nortwell Health, The Mount Sinai Hospital, Johns Hopkins International.

De asemenea, vor fi organizate sesiuni de discuții cu medicii americani privind accesul la medicamente esențiale, tratamentul pacienților cu afecțiuni cardiace, oncologice si ortopedice.