Schimbarea mediului profesional necesită și un răspuns activ din partea companiilor, astfel un program pontaj angajati eficient poate ajuta firmele să mențină o legătură directă cu angajații lor și totodată le poate oferi acestora o mai mare independență. Mai mult, dacă un soft pontaj angajati este integrat cu un program salarii, procesul de întocmire a pontajului, dar și calculul salarial se poate desfășura mult mai repede și mai corect. Prin aceste automatizări, pe deoparte se oferă o mai mare independență și siguranță angajaților, pe de altă parte se economisește timp important pentru specialiștii HR. Totodată, erorile de calcul se minimizează datorită calculelor concise realizate de un program salarii.
De ce să introduci un soft pontaj angajati în compania ta?
Poate unul dintre cele mai importante procese pe care ar fi bine să le automatizezi în această perioadă este procesul de pontaj al angajaților. Având în vedere că mulți angajați își desfășoară activitatea în sistem remote sau hibrid, procesul de pontare le poate da adevărate bătăi de cap. Acest lucru este valabil și pentru specialiștii HR. Este foarte incomod să trebuiască să combine diverse fișiere Excel sau alte tipuri de documente în care s-au pontat angajații în momentele în care au lucrat de acasă. Totodată, introducerea manuală a datelor într-un program salarii poate fi greoaie, de durată și predispusă la multiple erori.
Prin alegerea unui soft pontaj angajati complex, angajații se pot ponta cu ușurință atât în momentele în care lucrează de acasă, cât și în momentele în care lucrează de la birou. Mai mult, datele colectate prin sistemul de pontare, pot fi transferate automat într-un program salarii. În acest fel, munca specialiștilor devine mai ușoară.
Cum funcționează un modul pontaj angajati?
Un soft pontaj angajati configurabil, poate prelua date în mai multe moduri. Spre exemplu, soft-ul poate fi integrat cu un sistem de pontaj cu cartelă electronică, în care angajații se întregistrează în momentul începerii programului (punch in) cât și la momentul în care își termină programul (punch out). Acest mod este util pentru persoanele care se deplasează la locul de muncă în fiecare zi. Ulterior, datele sunt transmise către un program salarii.
O altă modalitate de colectare a datelor este prin introducerea directă a acestora într-o pagină de pontare online. Această modalitatea este facilă persoanelor care lucrează în regim de telemuncă.
O ultimă modalitate de colectare a datelor de către un soft pontaj angajati este prin stabilirea unor programe precompletate pentru fiecare angajat. În acest caz, datele se precompleteză pe fiecare săptămână, iar specialiștii vor interveni numai asupra excepțiilor (ore suplimentare, zile de concediu etc.)
Se poate observa că prin intermediul celor două instrumente digitale: soft pontaj angajati și program salarii, două dintre activitățile de bază ale departamentului HR (procesul de pontare și calculul salarial) sunt automatizate, economisindu-se timp și resurse financiare.
Alege instrumente digitale configurabile
Un aspect de luat în calcul în momentul în care dorești să achiziționezi un soft pontaj angajati sau un program salarii este gradul de configurabilitate al acestora. Deoarece fiecare companie este diferită, este important să te îndrepți către soluții software configurabile care să întrunească toate nevoile firmei. Dacă nu știi de unde să începi, te invităm să iei legătura cu specialiștii UCMS by AROBS prin e-mail: office@ucms.ro sau la numărul de telefon: 0720 534 424, iar ei te vor ajută în tot procesul decizional.
Sursă foto: Freepik.