În cursul anului 2020, polițiștii au realizat peste 1.000.000 de intervenții la evenimente, dintre care peste 850.000 au fost la solicitările prin Sistemul Național 112.

Totodată, au fost salvate 1.800 de persoane și au fost depistați 12.000 de minori lipsiți de supraveghere, care au fost încredinţaţi familiilor sau tutorilor legali. 

Pentru prevenirea criminalității, au fost desfășurate peste 270 de proiecte și campanii, precum și peste 11.000 de acțiuni cu caracter preventiv.

Reamintim- miercuri, la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, în prezența ministrului Afacerilor Interne, domnul Lucian Bode, a avut loc „Evaluarea Activităţii Desfăşurate de Poliţia Română în anul 2020”.   Cu acest prilej, inspectorul general adjunct al Poliţiei Române, chestor de poliţie Eduard Mirițescu, a precizat: „Pentru prima dată, în anul 2020, România s–a confruntat cu instituirea stării de urgență. Rezultatele obținute au demonstrat că Poliția Română are capacitatea de a se adapta în acord cu evoluția societății. Acest lucru se datorează fiecărui poliţist, pentru care siguranța comunității, în care își desfășoară activitatea, este o prioritate.”

foto: ziare.com