Polițiștii din penitenciare, azi, în stradă, „pentru aplicarea corectă a legii salarizarii si actualizarea pensiilor militare”, după cum a transmis Sindicatul Europol.

„Bătaia de joc la adresa polițiștilor și pensionarilor militari trebuie să înceteze. Neaplicarea corectă a legii salarizării pentru polițiști și neactualizarea pensiilor militare sunt revendicările pe care toți cei prezenți mâine le vom susține unitar.

Apropierea Crăciunului sau frigul de afară nu trebuie să fie motive care să ne țină închiși în case în timp ce drepturile noastre care ni se cuvin se stabilesc mâine în Parlament.

Nu fiți nepăsători pentru că această atitudine va face ca și anul 2022 să fie unul al austerității. Arată că îți pasă de tine și de ceilalți colegi. Ieșiți la protest, dragi colegi!!!”, spuneau răspicat polițiștii din penitenciare atunci când și-au anunțat protestul de azi din capitală. Și, iată, s-au ținut de cuvânt și au manifestat, solicitând atenție și respectarea unor drepturi.

Se parecă,în fapt, câteva sute de sindicalişti din Poliţie, penitenciare, Poliţia de Frontieră, dar şi din cadrul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale participă joi la un miting de protest în Piaţa Constituţiei, în timp ce câteva zeci de sindicalişti din Federaţia Sanitas participă la o altă manifestaţie, în faţa Parlamentului. Protestele au început azi în jurul orei 12:00. în fața Palatului Parlamentului, iar în ţară la în fața Prefecturilor din judeţele Iaşi, Timiş şi respectiv Cluj.

 Federația Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor si Personalului Contractual din România (FSNPPC) a transmis că protestele „vizează nu doar drepturile cuvenite, ci și eficientizarea serviciului polițienesc derulat în slujba cetățenilor”. „Se dezbate Legea bugetului și ne revendicăm drepturile cuvenite!…și ne bântuie, așa, o întrebare: oare, altor bugetari, altor angajați din privat, nu le pasă de viitorul lor și al celor ce vor urma?”, au transmis cei de la SNPPC, pe Facebook, cu referire la protestul de la Parlament. Trebuie menționat,deasemenea, că împreună cu actuali și foști polițiști, la protest participă și o delegație de formată din circa 100 de membri ai Federației Sanitas (a salariaților din Sănătate). Ambele grupuri de sindicalişti au ca revendicare principală aplicarea legii salarizării (legea 153/2017), fiind nemulţumite de faptul că Guvernul nu a inclus în bugetul pe 2022 majorările salariale prevăzute de legea salarizării, după ce nici pe anul în curs nu au aplicat integral legea salarizării.

„Urmare neaplicării legii salarizării, toate sindicatele polițiștilor, polițiștilor de frontieră și polițiștilor de penitenciare au decis astăzi, 20 decembrie a.c. să organizeze proteste comune”, anunță Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România (FSNPPC), într-un comunicat de presă. Angajații și pensionarii din Poliție, penitenciare și armată cer: aplicarea în integralitate a legii salarizării unitare (Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice) și actualizarea pensiilor militare conform prevederilor Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.

Trebuie știut,însă, că âncă de la finalul lunii noiembrie, polițiștii  se pregăteau se… un decembrie cu proteste. Polițiștii din Sindicatul Europol au început protestele chiar din 1 decembrie. „Nu mai acceptăm să fim folosiți pe post de mercenari ai interdicțiilor aplicate în numele COVIDULUI. Nu mai acceptăm să îndeplinim sarcini pe care nu le avem în fișa postului. Nu mai suntem dispuși să rămânem fraierii sistemului bugetar. În timp ce pentru alte categorii bugetare, legea salarizării deja se aplică în integralitate”, transmitea atunci Sindicatul Europol.

Acum rămîne de văzut dacă vocea protestatarilor se va face auzită sau dacă….mișcările de protest vor continua…