Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) atrage atenția că, în cursul lunii martie, criminalitatea sesizată a scăzut la cei mai importanţi indicatori – furturi, tâlhării, infracţiuni stradale.

 

Pe de altă parte, însă, ar fi de remarcat că s-a înregistrat o creștere a cazurilor de violență în familie.

Potrivit analizei făcute de Poliția Română, numărul faptelor de natură penală sesizate în martie 2020 a scăzut cu 14,6%, față de perioada similară a anului trecut. Au scăzut cu 17,1% infracțiunile contra patrimoniului, cu 19,8% furturile și cu 20% tâlhăriile.

Faptele de loviri sau alte violențe au scăzut cu 9,4%, infracțiunile stradale cu 26,7%, iar tentativele de omor a scăzut cu 50%”, au mai transmis polițiștii.

Conform acestora, numărul accidentelor rutiere a scăzut cu 31%, al persoanelor decedate cu 1%, iar al răniților grav cu 37%.

În ceea ce privește faptele penale din domeniul violenței în familie, în luna martie 2020, față de aceeași lună a anului precedent, a crescut numărul infracțiunilor sesizate cu 2,3%. Astfel, numărul victimelor care au avut încredere să sesizeze faptele poliției a crescut. Din totalul faptelor de violență în familie ce sunt sesizate, peste jumătate reprezintă fapte de loviri sau alte violențe”, se precizează într-un comunicat oficial.