ONORANT : România devine prima țară din uniunea Europeană care va găzdui rezerva strategică de materiale medicale a Uniunii Europene, potrivit declaraţiei preşedintelui CE, într-un interviu pentru TVR. „Au fost deja comandate 150 de ventilatoare şi imediat ce vor ajunge în România le vom putea trimite rapid în ţările care au nevoie de ele, bineînţeles în Spania şi Italia”, a anunțat Ursula von der Leyen.

Întrebată de strategia Comisiei Euroepene pentru rezolvarea crizei de materiale medicale, Ursula von der Leyen a mai declarat:

„Am creat o rezervă strategică comună de echipamente medicale a Uniunii Europene. Este pentru prima dată când reuşim să facem aşa ceva prin mecanismul de protecţie civilă, RESC EU. Vom cumpăra cu bani europeni aceste echipamente pe care le vom trimite în ţările care au nevoie mai mult de ele. Sunt mândră şi recunoscătoare pentru că România s-a oferit să fie prima ţară europeană să cumpere şi să găzduiască în numele UE ventilatoare. Au fost deja comandate 150 de ventilatoare şi imediat ce vor ajunge în România le vom putea trimite rapid în ţările care au nevoie de ele, bineînţeles în Spania şi Italia.”

Demn de precizat, în luptacu temutul virus și din spirit de solidaritate, România atrimsi azi o echipă medicală în Italia, în dorința dea sprijini eforturile din țara europeană cel mai greu încercată de pandemie.

Foto: The Conversation

„Au fost deja comandate 150 de ventilatoare şi imediat ce vor ajunge în România le vom putea trimite rapid în ţările care au nevoie de ele, bineînţeles în Spania şi Italia”, a anunțat Ursula von der Leyen.