La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, in cadrul ultimei sedinte, proiectul de hotarare cu finantare nerambursabila WIFI4EU, in vederea finantarii acestuia in cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei (MIE)- initiativa Comisiei Europene WIFI4EU.

Prin implementarea acestui proiect, bucurestenii vor beneficia de acces gratuit la internet WiFi in spatii publice precum parcuri, piete, cladiri publice, biblioteci, muzee etc, dupa ce Comisia Europeana a acceptat cererea de participare a Municipalitatii la initiativa WiFi4EU.

Proiectul a fost aprobat in unanimitate.
Asa cum precizeaza surse din cadrul administratiei locale, pentru acest proiect, Primaria Capitalei a obtinut, in luna februarie, fonduri nerambursabile in valoare de 15.000 de euro pentru a instala retele WiFi in spatii publice precum parcuri, piete, cladiri publice, biblioteci, muzee etc., accesibile gratuit pentru cetateni. Fondurile sunt asigurate prin initiativa europeana WIFI4EU, care finanteaza echipamentele si costurile de instalare, iar Municipiul Bucuresti va acoperi costurile legate de abonament.
Retelele WiFi urmeaza a fi instalate in termen de 18 luni de la semnarea acordului de finantare. Accesul consumatorilor finali la reteaua WiFi4EU va fi gratuit, nu va contine publicitate comerciala si nu va utiliza date cu caracter personal in scopuri comerciale.

*Retelele WiFi vor fi usor accesibile si vor utiliza echipamentele cele mai recente si de cea mai buna calitate disponibile, capabile sa asigure o conectivitate de mare viteza utilizatorilor.

Sursa foto: Facebook

Prin implementarea acestui proiect, bucurestenii vor beneficia de acces gratuit la internet WiFi in spatii publice precum parcuri, piete, cladiri publice, biblioteci…