Platforma E-functionar, implementată de Primăria Orașului Măgurele pentru a veni în sprijinul cetățenilor, se dovedește a fi un succes în procesul de interacțiune al contribuabililor cu autoritatea publică locală.

În prima lună de funcționare, 41 de persoane au apelat la aplicația electronică E-functionar pentru a intra în contact cu reprezentanții primăriei și peste 100 au primit informații de la robotul ce înlocuiește reprezentantul primăriei și răspunde la întrebări predefinite.

*Pentru a veni în sprijinul tuturor celor care au nevoie să depună ori să ridice documente și pentru a evita aglomerația de la ghișee și de pe holurile primăriei, autoritățile au apelat la beneficiile tehnologiei: e-functionar, reprezintă cea mai eficientă soluție de a oferi asistență cetățenilor orașului în timp real.

Prin intermediul e-funcționar, interacțiunea cu publicul se face direct, pe site-ul primăriei (primariamagurele.ro), prin livechat.

• Un funcționar public din cadrul departamentului Relații cu Publicul răspunde întrebărilor cetățenilor care vor accesa pagina de internet a primăriei, e-funcționar și vor intra pe livechat.

• Funcționarul respectiv este “activ” pe livechat pe toată durata programului de lucru.

• Reprezentantul Primăriei Orașului Măgurele răspunde tuturor întrebărilor sau nelămuririlor legate de completarea unor cereri, a unor formulare – tip, dar și de procedura ce trebuie urmată spre exemplu, pentru eliberarea unui certificat de urbanism. Funcționarul vă va ajuta să formulați cererile ori să completați formularele-tip, după caz. Practic, vă va oferi asistență de la distanță și vă va îndruma cum să depuneți documentele online, fără să mai fiți nevoiți să telefonați sau să vă deplasați la sediul primăriei.
În cazul în care veți alege să mergeți totuși să depuneți personal documentele, este indicat să apelați înainte la sprijinul reprezentantului instituției prin livechat. Astfel, veți ajunge la sediul primăriei cu actele completate corect, pregătite și veți petrece cât mai puțin timp la ghișeu.

• În afara programului de lucru, un robot va înlocui funcționarul public. Acesta răspunde doar la întrebări predefinite sau poate oferi informări prestabilite.