Steagul albastru este un certificat internaţional, obţinut în fiecare an de plajele din întreaga lume, pe baza anumitor criterii cum ar fi calitatea nisipului, calitatea apei, siguranţă, accesul, curăţenia şi informarea.

Această etichetă este oferită de FEE şi reprezintă cea mai importantă garanţie pentru cei care ajung aici. Îţi prezentăm cele trei plaje Blue Flag din România.

Ştiai că în România doar 4 plaje au primit titlul Blue Flag? Dacă anul acesta ai decis că este momentul să-ti planicifici vacanta la mare, probabil că nu vei vrea să ratezi niciuna dintre aceste plaje. 

Ce Criterii trebuie sa indeplinesti pentru disctinctia de Blue Flag ??

  1. Educatia si Informarea despre mediu
  2. Calitatea apei
  3. Managementul de mediu
  4. Servicii de securitate
  5. Servicii ireprosabile si de o calitate net superioara

Sejur la mare pe  Vintage Beach – Mamaia

Vega Vintage a fost prima plajă din România care a obţinut Blue Flag şi care deţine acest titlu din 2007. Dacă eşti în căutare de cazare pe litoral şi vrei cele mai bune condiţii, această plajă de va impresiona cu siguranţă încă de la primul contact. Plaja aparţine hotelului Vega Vintage şi te aştepta cu 250 de şezlonguri, bar, umbreluţe, muzică în permanenţă, teren de sport, dar şi facilităţi pentru sporturi nautice. Tot aici poţi găsi şi cele mai bune oferte all inclusive de pe litoralul românesc.

Relaxare pe Phoenicia Beach în Năvodari

Plaja aparţine hotelului Phoenicia Royal şi este a doua plajă din România care a obţinut titlul blue flag. Nisipul de pe plajă este fin şi liniştea mării reprezintă mediul ideal pentru o vacanţa perfectă pe litoral. Turiştii pot să se relaxeze aici pe şezlonguri cu saltele foarte confortabile, amplasate pe plajă. Grădina din interior, piscinele, biblioteca şi barurile sunt cele care construiesc un cadru perfect pentru un concediu superb.

Marina Regia Beach – Năvodari

A treia plajă care a obţinut Blue Flag în România este Maria Regia Beach. Hotelurile de aici vin cu cele mai bune oferte sejur pentru concediile din timpul verii. Plajă de aici are dimensiuni considerabile iar turiştii au la dispoziţie cele mai bune locuri de cazare într-un resort de 5 stele. Cu siguranţă, această plajă reprezintă un important punct de reper pentru turişti, oferind tot ceea ce îţi poţi dori de la o vacanţă pe malul mării. Nisipul fin, liniştea mării şi verdeaţa din jur, au făcut ca această ultimă plajă care a primit Blue Flag să atragă atenţia turiştilor imediat după ce a primit acest certificat.

Pentru 2021 turiştii interesaţi de mare şi de vacanţe pe plajă au cu siguranţă de unde să aleagă cele mă bune opţiuni, atât în ceea ce priveşte cazarea cât şi pentru distracţie sau relaxare, pentru aerosoli şi încărcarea bateriilor, după tot stresul din anul anterior.

Boutique Citadel Beach – Eforie Nord

A patra plaja, ce a obtinut steagul de Blue Flag, chiar de curand anul 2019, este Boutique Citadel Beach. Locatia este exceptionala, Boutique Citadel oferind cazare de 5 stele in Apartamente de lux cu tematici diferite ce te duc cu gandul la destinatii exotice cum ar fi: Bali, HawII, Cancun, Galapagos, Santorini, Casa Blanca etc..

De ce Blue Flag la Citadel Beach?? Aici apa este azurie, de o claritate exceptionala, poate cea ma curata apa de pe Litoralul Romanesc si nisipul cel mai fin si afanat de pe Litoralul Romanesc. Plaja indeplineste cele mai inalte standarde de calitate, confort, siguranta si curatenie.

Calificativul Blue Flag le oferta turistilor garantia ca in aceste locuri apa si nisipul sunt cele mai curate si ca exista salvamari pregatiti sa intervina in situatii de risc.